ΑρχικήUpdatesAMD: Λανσάρει δικούς της επεξεργαστές Ryzen 7040 για laptops

AMD: Λανσάρει δικούς της επεξεργαστές Ryzen 7040 για laptops

Η AMD ανακοινώνει τους νέους επεξεργαστές (CPU) Ryzen 7040 για laptops με μοναδικό και καινοτόμο σχεδιασμό.

AMD Ryzen 7040

Η AMD προωθεί τους επεξεργαστές Ryzen 7040 με την αρχιτεκτονική Zen 4 και τους γραφικούς πυρήνες RDNA 3. Τα νέα chip συνδυάζουν τους πυρήνες Zen 4 με τους πυρήνες “Zen 4c” για να εξοικονομήσουν χώρο σε φορητούς υπολογιστές.

Δείτε ακόμη: Ο Exynos 2400 έχει επίσημα 70% ταχύτερη CPU και RDNA3 GPU!

Η κωδική ονομασία “Phoenix 2” υποδηλώνει τη μοναδικότητά τους. Ο Ryzen 5 7545U αποτελεί την πλήρως ενεργοποιημένη έκδοσή του, ενώ ο Ryzen 3 7440U αφορά μια πιο περιορισμένη έκδοση. Αυτοί οι επεξεργαστές συνδυάζουν μια ποικιλόμορφη σχεδίαση, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί η Intel σε ορισμένες από τις προσφορές της.

Η AMD επικεντρώνεται στη σειρά επεξεργαστών Ryzen 7040U, οι οποίοι συνδυάζουν CPU Zen 4 με πυρήνες “Zen 4c” για εξοικονόμηση χώρου. Αυτοί οι δύο τύποι πυρήνων έχουν παρόμοια αρχιτεκτονική, αλλά διαφορετική ταχύτητα. Ο καινοτόμος τους σχεδιασμός επιτρέπει στην AMD να προσφέρει επιλογές για διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών. Αυτή η στρατηγική μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που η AMD παρέχει επεξεργαστές σε διάφορες συσκευές, προσφέροντας μικρότερα και πιο οικονομικά chip που παραμένουν αποδοτικά.

AMD Ryzen 7040

Ο επεξεργαστής Zen 4c της AMD αντιπροσωπεύει ένα τεχνολογικό κατόρθωμα που επιτρέπει την εισαγωγή φθηνότερων επεξεργαστών φορητών υπολογιστών με υψηλό αριθμό πυρήνων. Παρά την αυξημένη απόδοση και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή, η AMD αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς Το σύστημα αρίθμησης απαιτεί αποκωδικοποιητή και δεν υπάρχει συγκεκριμένος κωδικός για την ένδειξη “περιέχει μείγμα πυρήνων υψηλής και χαμηλής απόδοσης“.

Διαβάστε σχετικά: AMD: Λανσάρει την ισχυρότερη κινητή GPU της, το Radeon RX 7900M

Πηγή: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS