ΑρχικήUpdatesGoogle Meet: Φέρνει ένα gesture detection feature

Google Meet: Φέρνει ένα gesture detection feature

Στις μέρες μας, οι τηλεδιασκέψεις αποτελούν βασικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών. Από την πανδημία και μετά, ψηφιακά εργαλεία όπως το Google Meet, το Zoom και το Microsoft Teams έχουν γίνει πολύ δημοφιλή. Οι τηλεδιασκέψεις αυξήθηκαν από 48% σε 77% μεταξύ 2020 και 2022. Σίγουρα, οι περισσότεροι από εσάς έχει χρειαστεί να συμμετάσχετε σε κάποια τηλεδιάσκεψη και πιθανώς να είστε εξοικειωμένοι με την παραδοσιακή μέθοδο του σηκώματος του χεριού σας, κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί. Όμως, το Google Meet φέρνει μια αλλαγή, ενσωματώνοντας ένα gesture detection feature.

gesture detection Google Meet

Σύμφωνα με μια επίσημη ανάρτηση, το Google Meet μπορεί πλέον να ανιχνεύει πότε σηκώνετε φυσικά το χέρι σας μπροστά από την κάμερα. Αυτή η απλή χειρονομία για λίγα μόλις δευτερόλεπτα, θα ειδοποιήσει τον οικοδεσπότη της συνάντησης και τους συμμετέχοντες για την πρόθεσή σας να μιλήσετε. Και δεν θα χρειαστεί να πατήσετε κάποιο σχετικό κουμπί στην οθόνη.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε Video Lock στο Google Meet

Η ανίχνευση της κίνησης του χεριού (gesture detection) λειτουργεί παρόμοια με το κλικ στο κουμπί hand-raise στη γραμμή ελέγχου του Google Meet. Μόλις σηκώσετε το χέρι σας, θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο πάνω από το camera feed σας, το οποίο θα είναι ορατό σε όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Αυτό το εικονίδιο σύντομης φόρτωσης παρέχει την ευκαιρία να ανακαλέσετε τη χειρονομία, αλλά πρέπει να είστε γρήγοροι, καθώς εξαφανίζεται μετά από ένα ή δύο δευτερόλεπτα.

Για να διασφαλίσετε τον ακριβή εντοπισμό χειρονομιών, κρατήστε την κάμερά σας ενεργοποιημένη και φροντίστε ώστε το χέρι σας να φαίνεται καθαρά στην κάμερα, μακριά από το πρόσωπο και το σώμα σας. Η λειτουργία gesture detection του Google Meet δεν θα ενεργοποιείται όσο μιλάτε. Ενεργοποιείται όταν δεν μιλάτε ενεργά.

Δείτε επίσης: Google Meet: Πώς να κλειδώσετε το βίντεο κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης

Ο εντοπισμός χειρονομίας είναι απενεργοποιημένος από προεπιλογή και χρειάζεται να τον ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Κάντε κλικ στο “More Options
  • Επιλέξτε “Settings
  • Στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο “Reactions
  • Ενεργοποιήστε το “Hand Raise Gesture

Η λειτουργία gesture detection κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή σε επιλεγμένους χρήστες με Google Workspace business και education plan, συμπεριλαμβανομένων:

  • Google Workspace Business Plus
  • Business Standard
  • Enterprise Essentials, Enterprise Plus, Enterprise Standard, Enterprise Starter
  • Education Plus
  • The Teaching and Learning Upgrade customers
  • Google Workspace Individual subscribers

Δείτε επίσης: Πώς να διεξάγετε δημοσκοπήσεις στο Google Meet

ανίχνευση κίνησης

Η λειτουργία Hand Raise Gesture κυκλοφορεί σταδιακά και μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να τη δουν ορισμένοι χρήστες.

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της λειτουργίας σε εικονικές συναντήσεις είναι η αύξηση της ευχρηστίας και της άνεσης για τους συμμετέχοντες. Αντί να πρέπει να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί για να υψώσουν το χέρι τους, μπορούν απλά να κάνουν μια κίνηση και η ανίχνευση κινήσεων θα το αναγνωρίσει αυτόματα.

Η ανίχνευση κινήσεων επίσης βοηθά στη βελτίωση της επικοινωνίας και της συνεργασίας στις ψηφιακές συναντήσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα και εύκολα σε ερωτήσεις ή προτάσεις απλά με την ανύψωση του χεριού τους, χωρίς να διακόπτουν τη ροή της συνομιλίας.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ανίχνευσης κινήσεων είναι η αποτροπή της διακοπής ή διατάραξης της ομαδικής δυναμικής. Όταν οι συμμετέχοντες μπορούν να υψώσουν το χέρι τους χωρίς να διακόπτουν την ομιλία του άλλου, η επικοινωνία και η συνεργασία παραμένουν απρόσκοπτες και αποτελεσματικές.

Πηγή: www.phonearena.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS