ΑρχικήinetGoogle Drive: Οδηγίες ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων

Google Drive: Οδηγίες ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων

Η Google εντόπισε και διόρθωσε ένα σφάλμα που προκαλούσε την εξαφάνιση αρχείων πελατών που προστίθενται στο Google Drive μετά τον Απρίλιο-Μάιο του 2023. Ωστόσο, η διόρθωση δεν λειτουργεί για όλους τους επηρεαζόμενους χρήστες.

Δείτε επίσης: Google Drive iPhone: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή εγγράφων;

Η ομάδα του Google Drive συνέδεσε τα προβλήματα απώλειας δεδομένων των χρηστών με ένα πρόβλημα συγχρονισμού και ανέφερε ότι επηρέαζε μόνο “ένα περιορισμένο υποσύνολο” των χρηστών που χρησιμοποιούσαν τις εκδόσεις v84.0.0.0 – 84.0.4.0 της εφαρμογής Drive για την επιφάνεια εργασίας.

Google Drive

Στις 29 Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά την επιβεβαίωση του σφάλματος, η Google ανέφερε ότι “εντοπίστηκε το πρόβλημα που επηρεάζει ένα μικρό υποσύνολο των χρηστών του Drive για επιφάνεια εργασίας στην έκδοση 84, το οποίο επηρέασε μόνο τις τοπικές αλλαγές αρχείων που ακόμα δεν είχαν συγχρονιστεί με το Drive.

Παρόλο που την περιγράφει ως πρόβλημα συγχρονισμού που επηρεάζει την υπηρεσία αποθήκευσης της στο cloud, η εταιρεία αναφέρει ότι οι πελάτες που επηρεάζονται μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για επιτραπέζιο υπολογιστή για να “ανακτήσουν” τα τοπικά αρχεία που δεν έχουν συγχρονιστεί ακόμα στο Drive.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να κατεβάσετε το Drive για τον υπολογιστή σας σε έκδοση 85.0.13.0 ή ανώτερη. Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά από αντίγραφα ασφαλείας” που θα εμφανίζεται κάτω από ένα νέο κρυφό διάλογο.

Αν ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης, θα δείτε μια ειδοποίηση “Η ανάκτηση ξεκίνησε” και μια “Η ανάκτηση ολοκληρώθηκε” όταν όλα τα χαμένα αρχεία αποκατασταθούν. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκτηση, θα δείτε ένα νέο φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας με τα μη συγχρονισμένα αρχεία με το όνομα Google Drive Recovery.

Εάν λάβετε ένα μήνυμα “Δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο δίσκο,” θα πρέπει να απελευθερώσετε χώρο και να προχωρήσετε ξανά στη διαδικασία.

Δείτε ακόμα: Google Drive: Απογοήτευση χρηστών για την εξαφάνιση αρχείων

Η Google συνιστά σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ανάκτηση χαμένων αρχείων να υποβάλουν ανατροφοδότηση χρησιμοποιώντας τον αριθμό καταχώρησης #DFD84, ενώ βεβαιώνονται ότι έχουν επιλέξει την επιλογή καταγραφής δεδομένων διάγνωσης.

Επίσης, μπορούν να δοκιμάσουν να αποκαταστήσουν τα αρχεία τους από το αντίγραφο ασφαλείας του λογαριασμού Drive για επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής εντολών που συνοδεύει την έκδοση 85.0.13.0 ή νεότερη του Drive για επιφάνεια εργασίας, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι διαθέσιμες εδώ. Επιπλέον, η εταιρεία προτείνει να ανακτήσετε τα αρχεία από αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine στα Windows ή το macOS.

Δυστυχώς, η λύση της Google δεν λειτούργησε για όλους τους πελάτες που επλήγησαν, αφήνοντας κάποιους ανίκανους να ανακτήσουν χαμένα αρχεία. Παρόλο που ορισμένοι χρήστες ολοκλήρωσαν τη συνιστώμενη διαδικασία, εμφανίστηκε προειδοποίηση ότι ορισμένα αρχεία δεν ήταν δυνατό να ανακτηθούν.

Εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με έναν υπάλληλο υποστήριξης της Google, οι πελάτες στα φόρουμ υποστήριξης της εταιρείας βοηθούνται από εθελοντές που πιθανόν έχουν περιορισμένη γνώση του Google Drive ή δεν είναι ενήμεροι σχετικά με τα υπό εξέταση προβλήματα και πιθανές ανακούφισεις ή διορθώσεις.

Οι χρήστες του Google Drive προτρέπονται να αποφύγουν την πρόσβαση στον αποθηκευτικό τους χώρο στο cloud μέχρι να είναι διαθέσιμη μια διόρθωση για όλα τα επηρεαζόμενα άτομα, προκειμένου να αποφευχθεί η παρεμπόδιση μελλοντικών προσπαθειών ανάκτησης. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Google, να ανοίξετε ένα νέο ticket υποστήριξης και να παρακολουθείτε τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

Δείτε επίσης: Google Drive: Το 40% των αρχείων περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα

Οι βασικές λειτουργίες του Google Drive περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αποθήκευσης και οργάνωσης αρχείων σε έναν ασφαλή απομακρυσμένο χώρο. Μπορείτε να ανεβάσετε διάφορα είδη αρχείων, όπως κείμενα, εικόνες, βίντεο και ηχητικά αρχεία, και να τα οργανώσετε σε φακέλους και υποφακέλους. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μια ακόμα βασική λειτουργία του Google Drive είναι η δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων με άλλους χρήστες. Μπορείτε να καθορίσετε τα δικαιώματα πρόσβασης για κάθε χρήστη, επιτρέποντάς τους να προβάλουν, να επεξεργαστούν ή να σχολιάσουν τα αρχεία σας. Αυτό διευκολύνει τη συνεργασία και την κοινή εργασία πάνω σε ένα έγγραφο ή ένα έργο.

Επιπλέον, το Google Drive παρέχει δυνατότητες αναζήτησης και φιλτραρίσματος για γρήγορo εντοπισμό και οργάνωση των αρχείων σας. Μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία βάσει ονόματος, ετικέτας ή περιεχομένου, και να εφαρμόσετε φίλτρα για να περιορίσετε τα αποτελέσματα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Τέλος, μια ακόμα σημαντική λειτουργία του Google Drive είναι η δυνατότητα δημιουργίας και επεξεργασίας εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων απευθείας στην πλατφόρμα. Με τη χρήση των εφαρμογών Docs, Sheets και Slides, μπορείτε να δημιουργήσετε νέα έγγραφα, να τα επεξεργαστείτε και να τα αποθηκεύσετε απευθείας στο Google Drive σας.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS