ΑρχικήinetTesla: Θέματα αποκόλλησης τροχών σε κινούμενα αυτοκίνητα

Tesla: Θέματα αποκόλλησης τροχών σε κινούμενα αυτοκίνητα

Πρόσφατες αποκαλύψεις από εσωτερικά έγγραφα που αποκτήθηκαν από το Reuters φωτίζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Tesla τις χρόνιες “ατέλειες” και “αποτυχίες“, κατηγορώντας τους οδηγούς για ελαττώματα όπως κατάρρευση αναρτήσεων και σπασμένους άξονες, ορισμένα από τα οποία οδήγησαν σε τροχούς που αποσπάστηκαν από ηλεκτρικά οχήματα σε αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει
Tesla

Χιλιάδες ιδιοκτήτες Tesla, ακόμα και εκείνοι με σχεδόν καινούργια οχήματα, αντιμετώπισαν προβλήματα αποστολής ή δυσλειτουργίες του συστήματος κατεύθυνσης τα τελευταία χρόνια, όπως αποκαλύφθηκε στα νεοαποκτηθέντα έγγραφα. Οι μηχανικοί της Tesla τα χαρακτήρισαν εσωτερικά ως “ατέλειες” και “αποτυχίες”.

Παρά τούτο, τα έγγραφα υποδεικνύουν ότι οι τεχνικοί είχαν οδηγηθεί να ενημερώσουν τους καταναλωτές ότι τα προβλήματα δεν οφείλονταν σε ελαττωματικά ανταλλακτικά, αλλά αποτελούσαν αποτέλεσμα της “κακής χρήσης” των οχημάτων από τους οδηγούς. Αυτή η προσέγγιση υπογραμμίζει την αμφιλεγόμενη θέση της Tesla και του διευθύνοντος συμβούλου της, Elon Musk, στη διαχείριση των παραπόνων των πελατών.

Αυτή η είδηση ακολουθεί μία αναφορά από το Reuters, που αποκαλύπτει τη δημιουργία μιας αφιερωμένης ομάδας από την Tesla για την καταστολή των παραπόνων. Η Tesla αδιαμαρτύρητα αρνείται να αναγνωρίσει προβλήματα ανάρτησης και διεύθυνσης κατά την αναφορά της στις αμερικανικές αρχές, αντίθετα επιρρίπτει την ευθύνη στους πελάτες, οι οποίοι συχνά αναγκάστηκαν να καλύψουν το κόστος επισκευών εκτός εγγύησης.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη υπό επιτήρηση μετά την ανάκληση πάνω από δύο εκατομμυρίων οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ανησυχιών για τη δυνατότητα “κατάχρησης από τον οδηγό” του συστήματος υποβοήθησης του οδηγού Autopilot.

Ένα ανησυχητικό περιστατικό που αναφέρεται στα έγγραφα αφορούσε ένα Model 3 του 2020, όπου ένας από τους “μπροστινούς τροχούς έπεσε” κατά τη διάρκεια οδήγησης με το Autopilot στα 60 μίλια την ώρα, με ασαφείς επιπτώσεις στην ευθύνη του οδηγού.

Δείτε ακόμα: Tesla: Κάνει giveaway το Model 3 Performance

Ένας άλλος κάτοχος Tesla, ο οποίος είχε ένα ολοκαίνουργιο Model Y, ενημερώθηκε ότι είναι υπεύθυνος για την επισκευή της προβληματικής ανάρτησης παρά την ελάχιστη χρήση του οχήματος με μόλις 115 μίλια στον πίνακα οργάνων.

Παρότι η Tesla ανακάλεσε παρόμοιες αποτυχίες ανάρτησης στην Κίνα μεταξύ του 2016 και 2020, η ίδια παρτίδα παραμένει μη ανακληθείσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με την εταιρεία να αποδίδει αυτές τις αποτυχίες σε “κακή χρήση” από τον οδηγό, για να αποφύγει την κάλυψη της εγγύησης.

αποκόλληση

Οι πιθανοί κίνδυνοι από τέτοιες αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένων της απώλειας ελέγχου του οχήματος και του κινδύνου πυρκαγιάς στον χώρο της μπαταρίας, προκαλούν σοβαρές ανησυχίες, όπως επισημαίνουν οι υπέρμαχοι της αυτοκινητικής ασφάλειας.

Αντίθετα με την πρόσφατη ανάκληση της Tesla λόγω του Autopilot, η οποία μπορεί να επιλυθεί με μια ενημέρωση μέσω αέρα, το πιο πρόσφατο ρεπορτάζ του Reuters υποδεικνύει ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με αποτυχία των εξαρτημάτων και δεν μπορούν να διορθωθούν με ένα απλό λογισμικό.

Με την τάση της εταιρείας να κατηγορεί τους οδηγούς για αποτυχίες των οχημάτων και το αυξανόμενο κόστος επισκευών, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το εάν αυτά τα περιστατικά αποτελούν πραγματικά λάθος του χρήστη ή εάν η Tesla προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τα έξοδα επισκευής ανάμεσα στην αύξηση του κόστους.

Παρ’ όλα αυτά, η ζημιά στο κύρος της Tesla φαίνεται σημαντική, με πολλούς ιδιοκτήτες να εκφράζουν απώλεια εμπιστοσύνης στη μάρκα. Ένας ιδιοκτήτης Tesla σημείωσε: “Ακυρώνεται ο σκοπός της υψηλής ταχύτητας αν φοβάσαι ότι το μπροστινό σου ζεύγος τροχών θα πέσει αν επιταχύνεις γρήγορα.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Ένα “Tesla Cybertruck Delivery Event” θα λάβει χώρα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023

Οι καταναλωτές αναφέρουν ότι οι τροχοί της Tesla είναι ευάλωτοι σε φθορές και καταστροφές, ειδικά σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας. Αναφέρουν επίσης ότι οι τροχοί είναι πιθανό να σπάσουν ακόμα και από μικρές ανωμαλίες στο δρόμο. Μερικοί καταναλωτές αναφέρουν ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με την εγγύηση της Tesla, ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία αρνείται να καλύψει την αντικατάσταση των τροχών που έχουν σπάσει. Επιπλέον, οι καταναλωτές αναφέρουν ότι οι τροχοί της Tesla είναι ακριβοί για αντικατάσταση, γεγονός που προσθέτει ένα επιπλέον κόστος στην ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου Tesla.

Τέλος, ορισμένοι καταναλωτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλεια, λέγοντας ότι η απότομη απώλεια ελέγχου που προκύπτει από την αποτυχία ενός τροχού μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Πηγή: firstpost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS