ΑρχικήinetHuawei Harmony OS: Τέλος υποστήριξης Android εφαρμογών;

Huawei Harmony OS: Τέλος υποστήριξης Android εφαρμογών;

Η Huawei Technologies θα σταματήσει να υποστηρίζει εφαρμογές Android στην τελευταία έκδοση του δικού της λειτουργικού συστήματος Harmony OS, σύμφωνα με την εταιρεία media Caixin. Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας προχωρά σε αυτή την κίνηση για να ενισχύσει το δικό της οικοσύστημα λογισμικού.

Huawei Harmony OS

Η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια developer έκδοση της πλατφόρμας HarmonyOS Next το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και μια πλήρη εμπορική έκδοση το τέταρτο τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Huawei: Ανακοινώνει τα νέα Nova 12 χωρίς πολλές λεπτομέρειες

Το εσωτερικό λειτουργικό σύστημα Harmony ανακοινώθηκε πρώτη φορά το 2019 και η Huawei άρχισε να ετοιμάζεται για να το λανσάρει σε ορισμένα smartphone ένα χρόνο αργότερα, αφού οι ΗΠΑ διέκοψαν την πρόσβασή της στην τεχνική υποστήριξη της Google για το λειτουργικό σύστημα Android.

Ωστόσο, προηγούμενες εκδόσεις του Harmony επέτρεπαν τη χρήση εφαρμογών που είχαν κατασκευαστεί για Android. Αυτό, πρόκειται να αλλάξει σύντομα, σύμφωνα με την Caixin.

Από την αρχή, η Huawei ήθελε να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που να είναι ανεξάρτητο από το Android και τις υπηρεσίες της Google. Η Huawei επιδιώκει να κάνει το Harmony OS πιο αποδοτικό και ευέλικτο από το Android. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το λειτουργικό σύστημά της θα είναι πιο γρήγορο και ασφαλές.

Δείτε επίσης: Bigpanzi hackers: Το botnet τους στοχεύει Android TV boxes

Επιπλέον, η Huawei σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Harmony OS σε όλες τις συσκευές της, δημιουργώντας ένα ενιαίο οικοσύστημα που θα επιτρέπει στις συσκευές να συνδέονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους με ευκολία.

Harmony OS Android

Με τις πιο πρόσφατες κινήσεις της φαίνεται ότι η Huawei προσπαθεί να επιστρέψει δυναμικά στον κόσμο των smartphones με δικά της λειτουργικά συστήματα και chip. Τον περασμένο Αύγουστο, παρουσίασε τη σειρά smartphone Mate60, τα οποία πιστεύεται ότι τροφοδοτούνται από ένα εγχώριο chip set. Η κυκλοφορία του Mate60 θεωρήθηκε ως μια μεγάλη επιστροφή της Huawei στην αγορά high-end smartphone, μετά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Μάλιστα, στο τέλος του περασμένου έτους παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση πωλήσεων στην Κίνα. Η Huawei έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της και αυτό έχει δημιουργήσει ένα πλεονέκτημα στην αγορά της Κίνας, καθώς οι καταναλωτές που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα 5G smartphone, έχουν την τάση να επιλέγουν τα μοντέλα μιας εγχώριας εταιρείας.

Δείτε επίσης: Android: Ενημέρωση ασφαλείας διορθώνει 58 ευπάθειες

Αυτό που ξεχώρισε τον Οκτώβριο ήταν η Huawei με την ανάκαμψή της με τη σειρά Mate 60. Η ανάπτυξη ήταν εκπληκτική με το νέο μάρκετινγκ και την ισχυρή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης γύρω από το chipset «Made in China»“, είχε πει ο κινέζος αναλυτής Archie Zhang. “Η ζήτηση συνεχίζει να είναι υψηλή και βλέπουμε επίσης ένα halo effect, με άλλα μοντέλα από τον πωλητή να έχουν καλές επιδόσεις“.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS