ΑρχικήinetApple Car: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2028

Apple Car: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple έρχεται το 2028

Τα τελευταία χρόνια, λέγεται ότι η Apple θέλει να κυκλοφορήσει το δικό της αυτοκίνητο στην αγορά, ένα Apple car. Ενώ αρχικά οραματιζόταν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται τώρα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με πιο συμβατικά χαρακτηριστικά.

Ακόμα κι έτσι, όμως, φαίνεται ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας αργεί. Πηγές του Bloomberg αναφέρουν ότι, με τις τελευταίες αλλαγές, η εταιρεία θέλει να εισαγάγει το αυτοκίνητο το 2028.

Οι καθυστερήσεις δεν ακούγονται παράλογες, αφού η δημιουργία ενός αυτοκινήτου από μια εταιρεία που δεν έχει ασχοληθεί με κάτι τέτοιο στο παρελθόν, είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η δημιουργία ενός Apple car είναι μια από τις πιο φιλόδοξες προσπάθειες στην ιστορία της εταιρείας. Από τότε που άρχισε να διαμορφώνεται αυτό το project, το 2014, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Έχουν φύγει πολλά άτομα που ήταν επικεφαλής του έργου αυτού, ενώ υπήρξαν και πολλές απολύσεις, βασικές αλλαγές στη στρατηγική και πολλές καθυστερήσεις.

Δείτε επίσης: Ξεχάστε τα self-driving αυτοκίνητα – Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη!

Apple car ηλεκτρικό αυτοκίνητο 2028

Ωστόσο, παραμένει ένα από τα πιθανά επόμενα μεγάλα πράγματα της εταιρείας που θα μπορούσε να της δώσει νέα θέση στην αγορά και πολύ περισσότερη ώθηση. Τα έσοδα της Apple δεν είχαν ανοδική πορεία πέρυσι, αφού η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανταγωνιστές στη βιομηχανία smartphone, ενώ υπήρχε και μια επιβράδυνση πωλήσεων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της Apple στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο όμως, η Apple έχει δυσκολευτεί. Από τα τέλη του 2022, η εταιρεία σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο με προηγμένες δυνατότητες αυτοοδήγησης έως το 2026.

Τώρα, αφού διαπίστωσε ότι δεν θα ήταν σε θέση να ολοκληρώσει ένα τέτοιο όχημα στο άμεσο μέλλον, η Apple αναπτύσσει περισσότερες βασικές λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού, παρόμοιες με τις τρέχουσες δυνατότητες της Tesla, λέει το Bloomberg. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί αυτό που είναι γνωστό ως σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2+. Αυτό είναι λιγότερο απ’ ό,τι σχεδίαζε αρχικά η εταιρεία, αλλά η Apple φαίνεται να έχει αποδεχτεί ότι για να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο πρέπει να κάνει κάποιες εκπτώσεις.

Ο προηγούμενος σχεδιασμός του οχήματος απαιτούσε ένα σύστημα που δεν θα απαιτούσε ανθρώπινη παρέμβαση σε εγκεκριμένα μέρη της Βόρειας Αμερικής και θα μπορούσε να λειτουργεί υπό τις περισσότερες συνθήκες. Αντίθετα, η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2+ θα απαιτεί από τους οδηγούς να δίνουν προσοχή στο δρόμο και να αναλαμβάνουν ανά πάσα στιγμή την οδήγηση.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται σε αυτοκίνητα της Volkswagen 

Η εταιρεία έχει συναντήσεις με πιθανούς κατασκευαστικούς εταίρους στην Ευρώπη για να συζητήσουν τη νέα προσέγγιση. Μετά το ντεμπούτο του αρχικού αυτοκινήτου, η Apple ελπίζει να κυκλοφορήσει αργότερα ένα αναβαθμισμένο σύστημα που θα υποστηρίζει την αυτονομία επιπέδου 4. Σε αυτό το σενάριο, το όχημα λειτουργεί εντελώς μόνο του, αλλά και πάλι μόνο υπό ορισμένες συνθήκες.

Το Apple car υπήρξε ένα από τα πιο ακριβά έργα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας. Η Apple έχει περάσει χρόνια δουλεύοντας σε κινητήρες, hardware και λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αυτοκινήτων και άλλα βασικά εξαρτήματα. Και όμως, το εγχείρημα δεν προχώρησε όπως έπρεπε. Οι διευθυντές της εταιρείας ελπίζουν ότι αυτό θα μπορούσε τελικά να συμβεί με τη νέα προσέγγιση.

Ως μέρος του νέου σχεδίου, η Apple σκέφτεται περαιτέρω αλλαγές διαχείρισης τόσο στις ομάδες hardware engineering όσο και στις ομάδες λογισμικού της, λέει το Bloomberg. Εκτός από τον Lynch, έναν βετεράνο της Apple που επιβλέπει επίσης την ανάπτυξη του λογισμικού smartwatch της, πολλά από τα στελέχη του έργου προέρχονται από εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η Ford, η Porsche και η Lamborghini.

Ωστόσο, οι προκλήσεις στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αρκετές και γι’ αυτό υπάρχουν οι καθυστερήσεις. Η ανάπτυξη και η παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια πολύπλοκη και δαπανηρή διαδικασία.

Δείτε επίσης: Samsung και Hyundai θα φέρουν την πλατφόρμα SmartThings στα αυτοκίνητα

Δεύτερον, η Apple θα πρέπει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Tesla, η οποία έχει ήδη καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η είσοδος σε μια τέτοια ανταγωνιστική αγορά θα απαιτήσει από την Apple να προσφέρει κάτι πραγματικά καινοτόμο και διαφορετικό.

Επίσης, η Apple θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις νομικές και ρυθμιστικές προκλήσεις που συνδέονται με την παραγωγή και την πώληση αυτοκινήτων. Αυτό περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας, την εκπλήρωση προδιαγραφών εκπομπών και την πλήρωση άλλων νομικών απαιτήσεων.

Τέλος, η Apple θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της δημιουργίας μιας υποδομής φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ή την ανάπτυξη τεχνολογίας για την ευκολότερη φόρτιση των αυτοκινήτων στο σπίτι.

Πηγή: www.bloomberg.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS