ΑρχικήYoutubeSETI: Επεκτείνει την αναζήτησή του για εξωγήινη ζωή

SETI: Επεκτείνει την αναζήτησή του για εξωγήινη ζωή

Σήμερα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που αφορούν την αναζήτηση και την προσπάθεια κατανόησης πιθανής εξωγήινης ζωής στο σύμπαν, σύμφωνα με τον Bill Diamond, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ινστιτούτου SETI.

Δείτε επίσης: Μεξικό: Αποκαλύφθηκαν “μη ανθρώπινα” σώματα – Είναι εξωγήινοι;

Η έρευνα του SETI για εξωγήινη ζωή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρχικά στάδια. Ωστόσο, όλο και περισσότερα γίνονται με τη χρήση αυξανόμενου αριθμού εργαλείων και τεχνολογιών σε όλο τον κόσμο.

SETI

Η COSMIC SETI, είναι μία ομάδα ανιχνευτών εξωγήινης νοημοσύνης με πολυτροπικούς παρεμβαλλόμενους ανακλαστήρες, γνωστή και ως Commensal Open-Source Multimode Interferometer Cluster Search for Extraterrestrial Intelligence.

Και οι 27 κεραίες που αποτελούν το Πολύ Μεγάλο Σύστημα Αντιστοίχισης (VLA) στο Νέο Μεξικό έχουν εμπλουτιστεί με νέο εξοπλισμό για να πραγματοποιούν παρατηρήσεις 24/7 σε μια συνεργασία ανάμεσα στο Ινστιτούτο SETI και το Εθνικό Ραδιοφωνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο, το οποίο λειτουργεί το VLA.

Δείτε ακόμα: Πώς Αστρονόμοι Αναζητούν Διαστημόπλοια Εξωγήινων Κοντά στη Γη

Το COSMIC θα αναλύσει δεδομένα για την πιθανή παρουσία “τεχνο-υπογραφές” – ανιχνεύσιμων υπογραφών και σημάτων που ανακοινώνουν την παρουσία απομακρυσμένων προηγμένων πολιτισμών.

Στους επιστημονικούς κύκλους, οι τεχνο-υπογραφές θεωρούνται ως ένα υποσύνολο της πολύ πιο καθιερωμένης αναζήτησης για “βιο-υπογραφές” – αποδείξεις μικροβιακής ή άλλης πρωτόγονης ζωής που περιφέρεται σε ορισμένους από τα δισεκατομμύρια εξωπλανήτες που τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler χρησίμευσε ως η πρώτη αποστολή της διαστημικής υπηρεσίας NASA για την αναζήτηση πλανητών. Κατά τη διάρκεια εννέα ετών αναζήτησης στο διάστημα, ο Diamond τονίζει ότι έδειξε ότι ο γαλαξίας μας περιλαμβάνει δισεκατομμύρια εξωπλανήτες. “Μας έδειξε ότι οι πλανήτες υπάρχουν παντού και πολλοί από αυτούς είναι ενδεχομένως κατοικήσιμοι.

Δείτε επίσης: Εξωγήινοι πιθανόν να επικοινωνούν μέσω ενός σουπερνόβα

Η NASA αρχίζει να εργάζεται στον τομέα του SETI, σύμφωνα με τον Diamond. Μια επιχορήγηση της NASA σε επιστήμονα του Ινστιτούτου SETI χρησιμοποιεί παρατηρήσεις από το δορυφόρο Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) του διαστημικού πρακτορείου. Ο στόχος είναι να αποκτηθούν από τα δεδομένα του TESS πιθανές τεχνο-υπογραφές που υποστηρίζονται από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης/μηχανικής μάθησης.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS