ΑρχικήUpdatesHulu: Απαγορεύει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Hulu: Απαγορεύει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Η Hulu ακολουθεί το παράδειγμα των Netflix και Disney+ και απαγορεύει το password sharing, δηλαδή την κοινή χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης από πολλά διαφορετικά άτομα.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία αναθεώρησε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της, απαγορεύοντας την κοινή χρήση κωδικού εκτός της «κύριας προσωπικής σας κατοικίας». Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να δίνουν τον κωδικό τους σε φίλους και συγγενείς για να μπαίνουν και αυτοί στην υπηρεσία. Μόνο τα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο σπίτι με αυτόν που έχει φτιάξει το λογαριασμό, θα μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο της Hulu. Η αλλαγή θα ισχύσει από τις 14 Μαρτίου 2024.

Δείτε επίσης: Netflix: Ραγδαία αύξηση συνδρομητών λόγω κατάργησης του δωρεάν password sharing

Το πρόβλημα με την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι ότι πολλά διαφορετικά άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις streaming υπηρεσίες από ένα μόνο λογαριασμό. Αυτό σημαίνει λιγότερες συνδρομές και άρα λιγότερα έσοδα για τις εταιρείες. Ήδη, άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες έχουν απαγορεύσει το password sharing, συμπεριλαμβανομένου του Netflix που ανέφερε ότι αυτή η τακτική ήταν επιτυχής και οδήγησε σε αύξηση των συνδρομητών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα του Netflix, και έτσι μπήκε στο παιχνίδι και η Disney Plus.

Hulu κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Hulu, οι χρήστες δεν μπορούν να μοιράζονται τη συνδρομή τους εκτός του νοικοκυριού τους. Πρόσβαση θα έχουν μόνο οι συσκευές που σχετίζονται με την κύρια προσωπική κατοικία και που χρησιμοποιούνται από τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν. Η εταιρεία λέει ότι ενδέχεται να ισχύουν πρόσθετοι κανόνες χρήσης για ορισμένα επίπεδα υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Disney+: Λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το password sharing

Η εταιρεία είναι σε θέση να αναλύσει τη χρήση του λογαριασμού των χρηστών για να καθορίσει τη συμμόρφωση στους νέους κανονισμούς. Εάν εντοπιστεί παραβίαση, ενδέχεται να περιοριστεί ή να τερματιστεί η πρόσβαση στην Υπηρεσία (ή μπορεί να ληφθούν άλλα μέτρα που καθορίζονται από την παρούσα Συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ορίζονται στην Ενότητα 6 της Συμφωνίας).

Η Hulu στέλνει και emails στους πελάτες για να τους ενημερώσει για τις νέες αλλαγές.

Ούτε το email ούτε οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών διευκρινίζουν πώς η Hulu ελέγχει τη συμμόρφωση ή πόσο γρήγορα θα λάβει μέτρα σε περίπτωση παραβίασης.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή του Netflix δεν θα λειτουργεί στο Vision Pro

Hulu password sharing

Οι αλλαγές που εφαρμόζει η Hulu στην κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μπορεί να προκαλέσουν κάποια ένταση. Οι χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς τους θα πρέπει να συμμορφωθούν στους νέους κανόνες, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι αλλαγές μπορεί θα οδηγήσουν σε αύξηση του κόστους για τους χρήστες. Αν οι χρήστες δεν μπορούν να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης, θα αναγκαστούν να πληρώσουν για να φτιάξουν δικό τους λογαριασμό στην υπηρεσία.

Ωστόσο, αυτό οδηγεί και σε αυξημένη προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Με την περιορισμένη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών θα είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε κινδύνους.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS