ΑρχικήSecurityΤο Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας δέχεται κυβερνοεπίθεση

Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας δέχεται κυβερνοεπίθεση

Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπέστη κυβερνοεπίθεση η οποία επηρέασε ορισμένα από τα συστήματά του.

Δείτε επίσης: Το Κοινοβούλιο της Αλβανίας διακόπηκε προσωρινά μετά από Κυβερνοεπίθεση

Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Στατιστικής, γνωστού και ως ΙΝΣΤΑΤ, τα συστήματά του έπεσαν θύμα μίας προηγμένης κυβερνοεπίθεσης την Τετάρτη.

Μετά το κλείσιμο των συνδέσμων στο διαδίκτυο και την ενεργοποίηση των εκτάκτων πρωτοκόλλων για την προστασία των δεδομένων, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μόνο “κάποια από τα συστήματα του INSTAT επηρεάστηκαν”, αλλά όχι αυτά που αφορούν την πρόσφατη απογραφή.

Το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας συνεργάζεται με τις αρχές για να εντοπίσει την πηγή και τα κίνητρα της κυβερνοεπίθεσης, να επαναφέρει την κανονική λειτουργία και να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook.

Τον Δεκέμβριο, μια κυβερνοεπίθεση συνέβη στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου της χώρας.

Δείτε ακόμα: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Η Αλβανία υπέστη επίσης κυβερνοεπίθεση τον Ιούλιο του 2022, την οποία η κυβέρνηση και οι διεθνείς τεχνολογικές εταιρείες απέδωσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν. Η επίθεση, πιστεύεται ότι ήταν εκδίκηση προς την Αλβανία η οποία έδωσε άσυλο σε μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ και οδήγησε την κυβέρνηση να κόψει διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν δύο μήνες αργότερα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν διέψευσε το γεγονός ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση και ανέφερε ότι το ίδιο το Ιράν έχει υποστεί κυβερνοεπιθέσεις από το MEK.

κυβερνοεπίθεση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστήριξαν την Αλβανία, μέλος του ΝΑΤΟ, στη διαμάχη.

Δείτε επίσης: Αυστραλία: Δικαστική υπηρεσία επηρεάστηκε από κυβερνοεπίθεση

Ποιες είναι οι συνέπειες των κυβερνοεπιθέσεων στις κυβερνητικές υποδομές;

Οι κυβερνοεπιθέσεις στις κυβερνητικές υποδομές μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες. Πρώτον, μπορούν να προκαλέσουν διακοπή των υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες μπορεί να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

Δεύτερον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν οικονομική απώλεια. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο κόστος της αποκατάστασης των υποδομών μετά από μια επίθεση, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών στην κυβέρνηση.

Τρίτον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε διαρροή προσωπικών δεδομένων. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την ιδιωτικότητα των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να υπονομεύσουν την εθνική ασφάλεια. Εάν οι επιτιθέμενοι καταφέρουν να παραβιάσουν τις κυβερνητικές υποδομές, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της χώρας.

Πηγή: abcnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS