ΑρχικήinetTesla: Ερευνά ποιες θέσεις είναι κρίσιμες, ενισχύοντας τους φόβους για απολύσεις

Tesla: Ερευνά ποιες θέσεις είναι κρίσιμες, ενισχύοντας τους φόβους για απολύσεις

Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg News, οι διευθυντές της Tesla (TSLA.O) ερευνούν ποιες από τις θέσεις των υπαλλήλων τους είναι κρίσιμες, δημιουργώντας φόβο για απολύσεις στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: Tesla: Ακόμα μία προσαρμογή μισθολογικών αυξήσεων
Tesla

Σύμφωνα με πληροφορίες από άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα, η Tesla απέστειλε μια ερώτηση για κάθε θέση εργασίας, μετά από την ακύρωση των εξαμηνιαίων αξιολογήσεων επίδοσης ορισμένων υπαλλήλων. Αυτή η κίνηση ανοίγει νέους ορίζοντες για την εταιρεία, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg.

Η εταιρεία Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 2,7% στις προδιαγραφές της αγοράς πριν από το άνοιγμα, ενώ έχουν πέσει κατά πάνω από 25% μέχρι στιγμής φέτος.

Δείτε ακόμα: Tesla: Αυξάνει τους μισθούς ορισμένων εργαζομένων στο Gigafactory

Το αναφερόμενο έγγραφο παρουσιάζεται μετά την προειδοποίηση του διευθύνοντος συμβούλου, Elon Musk, ότι η αύξηση των πωλήσεων θα επιβραδυνθεί φέτος, παρά τις μειώσεις τιμών που έχουν ήδη επηρεάσει τα περιθώρια του πιο αξιόλογου αυτοκινητοβιομηχανικού ομίλου στον κόσμο, προκαλώντας ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την μειωμένη ζήτηση και τον κινεζικό ανταγωνισμό.

Ο ηλεκτρικός κατασκευαστής αυτοκινήτων είχε 140.473 υπαλλήλους παγκοσμίως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

απολύσεις
Δείτε επίσης: Tesla: Υπάλληλοι στη Σουηδία απειλούν με απεργία
Ποιες είναι οι άμεσες επιπτώσεις των απολύσεων στην παραγωγικότητα της Tesla;

Οι απολύσεις μπορούν να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα της Tesla, καθώς η εταιρεία μπορεί να χάσει σημαντικές δεξιότητες και γνώσεις που οι απολυμένοι εργαζόμενοι κατείχαν.

Επιπλέον, η απώλεια προσωπικού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση και φόρτο εργασίας για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγικότητα και την απόδοση.

Τέλος, οι απολύσεις μπορεί να έχουν επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο ηθικό των εργαζομένων και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα της εταιρείας να παράγει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Πηγή: reuters

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS