ΑρχικήSecurityΟι Ολλανδοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Οι Ολλανδοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Οι Ολλανδοί είναι εξαιρετικά ενημερωμένοι για τον κίνδυνο πολέμου και κυβερνοεπιθέσεων και άλλων παρόμοιων συμβάντων εντός της Ευρώπης, αλλά δεν είναι πολύ ανήσυχοι για ευρύτερους γεωπολιτικούς κινδύνους. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Clingendael στη Χάγη, υπάρχει επίσης μεγάλη εμπιστοσύνη ότι οι πολιτικοί θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες απειλές τα επόμενα χρόνια.

Δείτε επίσης: Ποιες είναι οι πιο κοινές κυβερνοεπιθέσεις τον τελευταίων ετών

Ολλανδοί κυβερνοεπιθέσεις

Σύμφωνα με το Clingendael, οι κάτοικοι της Ολλανδίας ανησυχούν περισσότερο για τις διεθνείς εξελίξεις που έχουν άμεση αρνητική επίδραση στην Ολλανδία. Ωστόσο, ταυτόχρονα, οι κάτοικοι της Ολλανδίας είναι επίσης αισιόδοξοι ότι οι πολιτικοί θα τους προστατεύσουν από αυτές τις εξελίξεις στα επόμενα χρόνια.

Οι Ολλανδοί συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η μεγαλύτερη απειλή θα ήταν κυβερνοεπίθεσεις που θα επηρεάσουν επιτυχώς την κρίσιμη υποδομή της χώρας, όπως το πόσιμο νερό, τα συστήματα πληρωμών και τραπεζικών συναλλαγών ή την ενέργεια. Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν με βαθμολογία 7,50 στα 10,00 μία τέτοιο κυβερνοεπίθεση.

Η ξένη επιρροή στις μεταναστευτικές κοινότητες στην Ολλανδία θεωρήθηκε επίσης ως σοβαρή απειλή, και κατατάχθηκε δεύτερη με βαθμολογία 7,30, ακολουθούμενη από την εμφάνιση τρομοκρατικής επίθεσης από ισλαμική ομάδα.

Η εταιρική κατασκοπεία που υποστηρίζεται από ξένες χώρες αποτελεί την πιο πιθανή απειλή, με το 85,2% να πιστεύει ότι θα συμβεί. Η βαθμολογία της την τοποθέτησε ως την 30η πιο σοβαρή απειλή. Σχεδόν το 82% ανησυχεί επίσης για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας, με άλλες χώρες που γίνονται επίσης γεωπολιτικά σημαντικές, όπως η Ινδία, το Βραζιλία, η Νότια Αφρική, οι χώρες των Βαλκανίων και οι χώρες του Κόλπου.

Δείτε ακόμα: Οι κυβερνοεπιθέσεις στην “κρίσιμη υποδομή” αυξάνονται

Η προοπτική ενός πολέμου κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα προκαλέσει μία ακόμα ροή προσφύγων κατατάχθηκε στην 18η θέση. Θεωρήθηκε η τρίτη πιο πιθανή να συμβεί, με πάνω από 79% να πιστεύει ότι υπάρχει υψηλή πιθανότητα να συμβεί αυτό.

Παράλληλα, η επένδυση της Ολλανδίας στην κυβερνοασφάλεια για την προστασία της ζωτικής υποδομής κατατάχθηκε ως η πιο επιδραστική εξέλιξη που μπορεί να έχει θετικά οφέλη. Αυτό ήρθε μετά από τη διεύρυνση του NATO για να περιλάβει τη Σουηδία και την ενίσχυση της μοντέρνας και υψηλής τεχνολογίας παραγωγής στην Ολλανδία.

Περίπου το 87,5% πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα επεκταθεί για να περιλάβει άλλες χώρες, ενώ το 82,5% πιστεύει ότι η ολλανδική οικονομία θα ενισχυθεί με τεχνολογικές καινοτομίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Περίπου το 75,7% πιστεύει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αυξήσουν επίσης τις δαπάνες για άμυνα.

Οι Ολλανδοί φαίνεται ότι θεωρούν τις κυβερνοεπιθέσεις ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο, παρόλο που πιστεύουν ότι οι πολιτικοί τους μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Δείτε επίσης: Oldham Council: 10.000 κυβερνοεπιθέσεις καθημερινά

Πώς επηρεάζουν οι κυβερνοεπιθέσεις την καθημερινή ζωή και τις επιχειρήσεις;

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την καθημερινή ζωή και τις επιχειρήσεις. Αρχικά, μπορούν να προκαλέσουν διακοπή των υπηρεσιών. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να προσπελάσουν τις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη και τις ιστοσελίδες ειδήσεων.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε κλοπή προσωπικών δεδομένων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας, την ταυτότητα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη και τις φωτογραφίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απάτες με πιστωτικές κάρτες, κλοπή ταυτότητας ή ακόμη και σε εκβιασμό.

Για τις επιχειρήσεις, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες. Μπορεί να προκαλέσουν διακοπή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, να οδηγήσουν σε απώλεια εμπιστευτικών δεδομένων ή να προκαλέσουν οικονομικές απώλειες λόγω της ανάγκης αποκατάστασης των συστημάτων.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη των πελατών και των επενδυτών. Αν μια επιχείρηση δεν μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα της, οι πελάτες και οι επενδυτές μπορεί να αποφασίσουν να πάνε αλλού.

Πηγή:

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS