ΑρχικήinetAT&T: Μαζικές διακοπές υπηρεσιών σε πολλές περιοχές

AT&T: Μαζικές διακοπές υπηρεσιών σε πολλές περιοχές

Σήμερα το πρωί, πολλοί πελάτες της AT&T στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν προβλήματα με το δίκτυο, αφού διακοπές λειτουργίας τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν κλήσεις, να στείλουν γραπτά μηνύματα ή να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

AT&T διακοπές υπηρεσιών

Αν και οι πελάτες της Verizon και της T-Mobile ανέφεραν επίσης κάποιες διακοπές δικτύου, δεν ήταν τόσο διαδεδομένες όσο αυτές στην AT&T. Η T-Mobile και η Verizon δήλωσαν ότι τα προβλήματα δεν είχαν σχέση με τη διακοπή της υπηρεσίας της AT&T. Οι πελάτες που ανέφεραν διακοπές πιθανότατα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν χρήστες της AT&T.

Περισσότεροι από 73.000 πελάτες της AT&T ανέφεραν διακοπές στον ιστότοπο παρακολούθησης ψηφιακών υπηρεσιών DownDetector, αλλά ο αριθμός είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος. Αν και οι αναφορές για διακοπές μειώθηκαν λίγο στις 5 π.μ. ώρα ET, επανήλθαν στις 7 π.μ. ώρα ET και συνέχισαν να αυξάνονται.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια KeyTrap: Διακοπή πρόσβασης στο διαδίκτυο με πακέτο DNS

Η AT&T αναγνώρισε την εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας, αλλά δεν ανέφερε την αιτία του προβλήματος. Ωστόσο, είπε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών.

Η εταιρεία ανταποκρίνεται σε παράπονα πελατών μέσω διαδικτύου, ζητώντας τους να στέλνουν άμεσα μηνύματα στην εξυπηρέτηση πελατών.

Τις τελευταίες ημέρες, η AT&T αντιμετώπισε και κάποιες άλλες σποραδικές διακοπές λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας προσωρινής διακοπής λειτουργίας του 911 σε ορισμένες περιοχές των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών.

AT&T προβλήματα δικτύου

Αρκετές τοπικές κυβερνήσεις είπαν ότι η διακοπή της λειτουργίας της AT&T επηρέασε τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα, η Πυροσβεστική στο Upper Arlington του Οχάιο δήλωσε ότι η διακοπή της AT&T επηρέαζε τους συναγερμούς πυρκαγιάς. Η κομητεία St. Joseph στο Michigan συμβούλεψε τους κατοίκους να χρησιμοποιούν Wi-Fi για να πραγματοποιούν κλήσεις στο 911, εάν δεν μπορούν μέσω του δικτύου AT&T. Πολλές άλλες υπηρεσίες σε άλλες περιοχές ανέφεραν ανάλογα περιστατικά.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπιθέσεις σε ΗΠΑ και Ισπανία προκαλούν διακοπές λειτουργίας

Σύμφωνα με το DownDetector, σήμερα το πρωί αναφέρθηκαν επίσης περίπου 1.000 διακοπές λειτουργίας τόσο από πελάτες της Verizon όσο και από την T-Mobile.

Δεν αντιμετωπίσαμε διακοπή λειτουργίας“, ανέφερε η T-Mobile σε μια δήλωση. “Το δίκτυό μας λειτουργεί κανονικά“.

Η Verizon είχε ένα παρόμοιο σχόλιο, λέγοντας ότι δεν επηρεάστηκε από τη διακοπή λειτουργίας της AT&T.

Οι αναφορές χρηστών στο Downdetector σχετικά με διακοπή λειτουργίας της T-Mobile, οφείλονταν μάλλον στο ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν άτομα με προβληματικά δίκτυα.

Οι διακοπές σε δίκτυα τηλεπικοινωνιών, όπως αυτή στην AT&T, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι βασίζονται στις τηλεφωνικές υπηρεσίες για την επικοινωνία τους, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Η διακοπή αυτή θα μπορούσε να έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, καθώς οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην επικοινωνία τους με άλλους.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπιθέσεις εναντίον δήμων του Κεντ διακόπτουν online υπηρεσίες

Επίσης, πολλές υπηρεσίες, όπως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, βασίζονται στις τηλεφωνικές γραμμές για τη λειτουργία τους. Η διακοπή αυτή θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την ικανότητα αυτών των υπηρεσιών να ανταποκριθούν σε κρίσιμες καταστάσεις, πράγμα που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Έπειτα, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η διακοπή αυτή θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την ικανότητα των ανθρώπων να αποκτήσουν πρόσβαση σε πληροφορίες, να εργαστούν από το σπίτι ή ακόμη και να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Τέλος, η διακοπή αυτή θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την ικανότητα των ανθρώπων να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον κόσμο. Σε μια εποχή όπου η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας, η διακοπή υπηρεσιών της AT&T θα μπορούσε να έχει προκαλέσει αίσθημα απομόνωσης και αποξένωσης.

πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS