ΑρχικήSecuritySundar Pichai: Το AI μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας έναντι...

Sundar Pichai: Το AI μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας έναντι κυβερνοαπειλών

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας έναντι των κυβερνοαπειλών, σύμφωνα με τον CEO της Google, Sundar Pichai.

Sundar Pichai AI

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για την κυβερνοσφάλεια στο Μόναχο, ο Sundar Pichai αναφέρθηκε στη σημασία του AI (τεχνητής νοημοσύνης) στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Παρά τις ανησυχίες για κακόβουλη χρήση, τόνισε τον ρόλο της στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, μειώνοντας το χρόνο ανίχνευσης και αντίδρασης σε επιθέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας με τη στρατηγική άμυνα σε βάθος

Η Google προσφέρει εργαλεία και επενδύσεις στη διαδικτυακή ασφάλεια, όπως το open-source εργαλείο Magika για ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού. Μεγάλες εταιρείες, όπως η Adobe, η Amazon και η Microsoft, έχουν συνάψει συμφωνίες για προφυλάξεις κατά της χρήσης του AI σε εκλογικές διαδικασίες. Ο κυβερνοχώρος περιγράφεται ως “ένα νέο πεδίο μάχης” από την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί τόσο εργαλείο για την επίλυση όσο και πηγή προβλημάτων στον κυβερνοχώρο, με εντατικές επιχειρήσεις να τα περιορίσουν.

Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει φτάσει σε νέα επίπεδα με την εφαρμογή γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως δηλώσε ο Sundar Pichai στο Μόναχο. Μια έκθεση της Microsoft αποκάλυψε ότι χάκερς από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν εκμεταλλεύονται το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της OpenAI για την εξαπάτηση των θυμάτων. Συγκεκριμένα, οργανώσεις, όπως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και η Επαναστατική Φρουρά του Ιράν, αξιοποιούν αυτά τα εργαλεία. Ο Mark Hughes από την εταιρεία DXC Technology επισημαίνει ότι οι επιθέσεις εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το WormGPT, εμπνευσμένο από το ChatGPT.

Sundar Pichai AI

Δείτε περισσότερα: Κυβερνοεπίθεση χτυπά την υπηρεσία μετανάστευσης του Μαλάουι

Ωστόσο, τέτοιου είδους εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν και στην αντιμετώπιση επιθέσεων, επιτρέποντας την ανίχνευση και την αποτροπή των επιθέσεων με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτή η τεχνολογία παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, βοηθώντας να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι επιθέσεις.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS