ΑρχικήYoutubeΗ ολική ηλιακή έκλειψη θα είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ!

Η ολική ηλιακή έκλειψη θα είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ!

Υπάρχει λόγος που κάποιοι κυνηγούν τις ηλιακές εκλείψεις σε όλο τον κόσμο, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι ξεχωριστό κάθε φορά. Κάθε ηλιακή έκλειψη είναι διαφορετική, και η ολική ηλιακή έκλειψη στις 8 Απριλίου στη Βόρεια Αμερική, θα έχει πιθανότατα μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας πληθώρας κόκκινων, ροζ και ίσως λευκών ρευμάτων και βρόγχων.

Δείτε επίσης: Ο ήλιος απελευθέρωσε 8 ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις!

Η επερχόμενη ολική ηλιακή έκλειψη θα είναι μία από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και θα συμβεί όταν πολλοί πλανήτες, και ίσως ακόμη και ένας κομήτης, βρίσκονται στον ουρανό, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο στο θέαμα κατά την στιγμή της πλήρους εκλείψεως. Ωστόσο, ίσως το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της έκλειψης είναι ότι συμβαίνει τόσο κοντά στο ηλιακό μέγιστο, όταν οι πιθανότητες εκρήξεων και μαζικών εκτοξεύσεων είναι υψηλότερες.

ολική ηλιακή έκλειψη

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τις ηλιακές καταιγίδες, σίγουρα περισσότερο από μια εβδομάδα πριν, οπότε δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υπάρξει δραστηριότητα ενώ ο ήλιος είναι αποκλεισμένος από τη Σελήνη, προσφέροντάς μας μια ευκαιρία να δούμε την κορώνα του. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι στατιστικά, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες τώρα από ό,τι κατά την τελευταία ολική ηλιακή έκλειψη στις ΗΠΑ το 2017, όταν η ηλιακή δραστηριότητα ήταν σε πτώση.

Το ηλιακό μέγιστο είναι ένα προϊόν του 22ετούς κύκλου του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου, κατά τον οποίο συμβαίνουν δύο κορυφώσεις περίπου 11 χρόνια μακριά μεταξύ τους. Αυτήν τη στιγμή, το μαγνητικό πεδίο είναι μπερδεμένο, παράγοντας ηλιακές κηλίδες και εκλάμψεις που προκαλούν σέλας.

Ακόμη και όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι ελάχιστη, μπορούν να παρατηρηθούν προεξοχές γύρω από τον Ήλιο, είτε χρησιμοποιώντας φίλτρα υδρογόνου αλφα είτε όταν η Σελήνη αποκλείει το μεγαλύτερο μέρος του φωτός του Ήλιου. Αυτή τη φορά ωστόσο, θα πρέπει να είναι πολύ μακρύτερες και πιο πλούσιες, μοιάζοντας με ρεύματα που απορρέουν από τον Ήλιο, με κόκκινες και ροζ αποχρώσεις. Εάν ένα ρεύμα κάνει την εμφάνισή του εγκαίρως, μπορείτε να το δείτε να αναδύεται από τον Ήλιο.

Δείτε ακόμα: Η NASA απαθανατίζει την στιγμή μιας λαμπρής ηλιακής έκλαμψης

Η ολική ηλιακή έκλειψη του 2023 που ήταν ορατή από τις ακτές της Αυστραλίας περιλάμβανε μια υπέροχη επίδειξη τέτοιων ρευμάτων. Ο ήλιος ήταν λιγότερο ενεργός τότε σε σχέση με σήμερα, και η έκλειψη ήταν επίσης πολύ πιο μικρή.

Οι προεξοχές είναι συνήθως μακρύτερες από τη διάμετρο της Γης, και μερικές φορές έχουν φτάσει μέχρι το πλάτος του Ήλιου. Συχνά το ένα άκρο είναι ενωμένο με τον Ήλιο, δημιουργώντας ένα εφέ ρεύματος, αλλά μερικές φορές εμφανίζεται ως καμάρα, συχνά έχοντας και τα δύο άκρα ενωμένα σε περιοχές ηλιακών κηλίδων.

Αυτές οι εκλάμψεις αποτελούνται από υδρογόνο και ήλιο όπως ο ίδιος ο ήλιος, και στηρίζονται ενάντια στη βαρύτητα από μαγνητικά πεδία.

Οι προεξοχές εκπέμπουν φως στο κόκκινο μέρος του φάσματος ως αποτέλεσμα της μετάβασης του υδρογόνου άλφα. Ωστόσο, σε συνδυασμό με το λευκό φως από τις συνηθισμένες θερμικές εκπομπές, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ροζ αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Τηλεσκόπιο δείχνει νέες εντυπωσιακές εικόνες του Ήλιου

Όλα αυτά είναι ξεχωριστά από τα κανονικά φαινόμενα μίας ολικής ηλιακής έκλειψης όπως το φαινόμενο του Diamond Ring, που προκαλείται από ένα λεπτό φέγγος του ηλίου που δεν έχει μπλοκαριστεί, και τα Baily’s beads, όταν οι πεδιάδες ανάμεσα στα βουνά του φεγγαριού επιτρέπουν στο φως να τις διαπεράσει.

Πηγή: iflscience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS