Αρχικήinet14χρονος έκαψε αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Waymo

14χρονος έκαψε αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Waymo

Ένας 14χρονος έκαψε ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Waymo στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την αστυνομία.

αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο Waymo

Πριν από δύο μήνες, ένα αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο Waymo στην Chinatown του Σαν Φρανσίσκο βρέθηκε στο στόχαστρο μιας εξαγριωμένης ομάδας νέων. Όπως δείχνει βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό, οι δράστες άρχισαν να βάφουν το αυτοκίνητο με σπρέι και να το χτυπούν με skateboards και άλλα αντικείμενα, όταν κάποιος φώναξε: “Βάλε φωτιά!”. Τελικά, κάποιος πέταξε ένα πυροτέχνημα μέσα στο αυτοκίνητο οδηγώντας στην πυρπόλησή του.

Δείτε επίσης: Waymo: Ξεκινούν οι Διαδρομές Ρομποτικών Ταξί στο Λος Άντζελες

Το San Francisco Standard αναφέρει τώρα ότι η έρευνα αναγνώρισε έναν 14χρονο ως ύποπτο για το πυροτέχνημα που έκαψε το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Waymo. Ο έφηβος αναγνωρίστηκε μετά από έρευνα που έγινε πρόσφατα στην κατοικία του και η Εισαγγελία της Περιφέρειας έχει καταθέσει κατηγορίες εναντίον του. Λόγω της ηλικίας του, το άτομο δεν έχει αναφερθεί δημόσια.

Το περιστατικό συνέβη το Φεβρουάριο, εν μέσω αυξημένων εντάσεων για τα αυτόνομα οχήματα. Από τότε που η πολιτεία της Καλιφόρνια ενέκρινε τη διευρυμένη ανάπτυξη εμπορικών υπηρεσιών robotaxi στην πόλη, κάποιοι πολίτες τα θεώρησαν ως απειλή και άρχισαν να φέρονται περίεργα. Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, μια ομάδα ακτιβιστών προσπαθούσε να εμποδίζει τις διαδρομές των αυτοοδηγούμενων ταξί με κώνους κυκλοφορίας. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο, ένας άνδρας πιάστηκε να σπάει το παρμπρίζ ενός ταξί Cruise με ένα σφυρί.

Δείτε επίσης: Ford Mustang Mach-E 2024: Καλύτερη Αυτονομία & Έκδοση Rally

Ωστόσο, και τα αυτοκίνητα έχουν προκαλέσει χάος μερικές φορές. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα από τα αυτοοδηγούμενα ρομποταξί της GM Cruise έπεσε πάνω σε μια γυναίκα και την έσυρε. Ως αποτέλεσμα, ανακοινώθηκε προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας στην πόλη. Λίγο αργότερα, ο  Διευθύνων Σύμβουλός παραιτήθηκε.

Δείτε επίσης: Waymo: Αυτόνομο αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ποδηλάτη

14χρονος έκαψε αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Waymo

Προστασία οχημάτων

Τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με συστήματα ασφαλείας όπως κάμερες και αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν απειλές και να ειδοποιήσουν τις αρχές.

Επιπλέον, οι εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τεχνολογίες, όπως ειδικά επικαλύμματα που θα μπορούν να αντέξουν σε βανδαλισμό ή επιθέσεις.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να μην φτάσουμε καν στις επιθέσεις! Οι εταιρείες πρέπει να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με τα οφέλη των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό, προκειμένου να μειώσουν την αντίσταση και την εχθρότητα.

Τέλος, θα πρέπει να εφαρμοστεί νομοθεσία που θα προβλέπει αυστηρές ποινές στους βανδαλιστές.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS