ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει το Starship για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο

Η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει το Starship για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο

Ενώ η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει το όχημά της Starship στην πρώτη του δοκιμαστική πτήση σε τροχιά τον επόμενο μήνα, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί.

Δείτε επίσης: Η SpaceX παρουσιάζει την υπηρεσία internet για αεροπλάνα Starlink Aviation

Starship

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της NASA δήλωσε ότι η SpaceX σχεδιάζει να στείλει ένα από τα πρωτότυπα Starship στο παρθενικό του ταξίδι στο διάστημα κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο, όπως αναφέρει το Reuters.

Η NASA επέλεξε τον γιγαντιαίο πύραυλο Starship ως την πρώτη επανδρωμένη σεληνιακή προσεδάφιση για το πρόγραμμα Artemis της εξερεύνησης της σελήνης. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, ένα Starship θα προσγειωθεί κοντά στο νότιο πόλο της σελήνης το 2025 ή το 2026 στο πλαίσιο της αποστολής Artemis 3.

Δείτε επίσης: NASA και SpaceX θέλουν να παρατείνουν τη ζωή του τηλεσκοπίου Hubble

Η τελευταία φορά που ένα πρωτότυπο Starship πέταξε ήταν τον Μάιο του 2021, και από τότε, το μέγιστο ύψος του έφτασε μόνο τα 10 χιλιόμετρα (6 μίλια). Σύμφωνα με το Reuters, η ανυπομονησία της SpaceX να πετάξει μια τροχιακή αποστολή με το Starship προκάλεσε λεπτομερή περιβαλλοντική εξέταση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν αυτό συμβεί.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις στα τέλη του 2021, η FAA ολοκλήρωσε τελικά την προγραμματισμένη περιβαλλοντική αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του Starship στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Starbase κοντά στο Brownsville του Τέξας. Ο οργανισμός δήλωσε ότι αυτό το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν 75 ενέργειες από τη SpaceX προκειμένου να μειωθούν οι όποιες αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην τοπική περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε αρκετές φορές ότι το Starship θα είναι έτοιμο να τεθεί σύντομα σε τροχιά, φαίνεται ότι η SpaceX δεν έχει τελειώσει ακόμα με τα action items της FAA.

Δείτε επίσης: NASA: H SpaceX θα πραγματοποιήσει 5 ακόμη αποστολές αστροναυτών στον ISS

Εκπρόσωπος της FAA δήλωσε στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο οργανισμός θα χορηγήσει άδεια εκτόξευσης σε τροχιά στη SpaceX “μόνο αφού η SpaceX παράσχει όλες τις εκκρεμείς πληροφορίες και ο οργανισμός μπορεί να τις αναλύσει πλήρως”.

Η επερχόμενη αποστολή σχεδιάζει να εκτοξεύσει ένα πρωτότυπο όχημα Starship ύψους 50 μέτρων σε τροχιά με τη βοήθεια ενός εκτοξευτή Super Heavy, ο οποίος έχει ύψος 70 μέτρων. Αυτό θα είναι το ψηλότερο πυραυλικό σύστημα στην ιστορία.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι κάνει η SpaceX

Όταν σκέφτεστε την εξερεύνηση του διαστήματος, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται πιθανώς στο μυαλό είναι η NASA. Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος παίκτης στο παιχνίδι που κάνει θραύση στον κλάδο: Η SpaceX. Η SpaceX, που ιδρύθηκε το 2002 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk, είναι μια ιδιωτική εταιρεία που σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκτοξεύει προηγμένους πυραύλους και διαστημόπλοια. Απώτερος στόχος της SpaceX είναι να καταστήσει δυνατή την επέκταση της ζωής των ανθρώπων πέρα από τη Γη και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να το πετύχει. Μέχρι σήμερα, η SpaceX έχει εκτοξεύσει πάνω από 50 αποστολές στο διάστημα και έχει σχέδια για πολλές ακόμη. Αυτό που κάνει τη SpaceX να ξεχωρίζει από άλλες εταιρείες εξερεύνησης του διαστήματος είναι η αφοσίωσή της στο να κάνει τα διαστημικά ταξίδια πιο προσιτά.

Πηγή πληροφοριών: space.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS