ΑρχικήHow ToΠώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το iPhone 15 Pro;

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το iPhone 15 Pro;

Με τη σειρά iPhone 15, η Apple έφερε πολλές αλλαγές. Μια από αυτές είναι και το νέο περίβλημα από τιτάνιο, που χρησιμοποιεί για πρώτη φορά στις συσκευές της. Έχοντας στο νου μας αυτό το νέο υλικό, πάμε να δούμε πώς μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια το νέο iPhone 15 Pro.

Το τιτάνιο θέλει μια ειδική διαχείριση. Η ίδια η Apple λέει ότι “τα έλαια από το δέρμα σας μπορούν να αλλάξουν προσωρινά το χρώμα της εξωτερικής ζώνης” του περιβλήματος από τιτάνιο. Εάν χρησιμοποιείτε το iPhone 15 Pro χωρίς θήκη, μπορείτε να το διορθώσετε αυτό σκουπίζοντάς το με ένα ελαφρώς υγρό πανί από μικροΐνες.

iPhone 15 Pro καθαρισμός καθαριότητα

Ας δούμε, όμως, γενικά πώς μπορείτε να καθαρίσετε το iPhone 15 Pro σας. Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφεύγετε;

Τι πρέπει να αποφεύγετε;

  • Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σπρέι
  • Μη βυθίζετε το iPhone σας σε προϊόντα καθαρισμού
  • Μην αφήνετε τα καλώδια συνδεδεμένα στο iPhone σας κατά τον καθαρισμό
  • Μη χρησιμοποιείτε πεπιεσμένο αέρα για να αφαιρέσετε σκουπιδάκια

Τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά το iPhone 15 Pro;

  • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες ή κάτι παρόμοιο
  • Χρησιμοποιήστε 70% ισοπροπυλική αλκοόλη ή 75% αιθυλική αλκοόλη
  • Ψεκάστε στο πανί σας και όχι στο iPhone
  • Χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι Clorox ή παρόμοιο (χωρίς χλώριο)
  • Χρησιμοποιήστε Blu Tack

Δείτε επίσης: iPhone 15: Προβλήματα Φόρτισης στην Ασύρματη Βάση BMW

Βήματα για τον καθαρισμό του iPhone 15 Pro

  • Απενεργοποιήστε το iPhone σας, πριν το καθαρίσετε.
  • Βεβαιωθείτε ότι είναι αποσυνδεδεμένο από καλώδια ή αξεσουάρ.
  • Σκουπίστε το iPhone σας με ένα καθαρό πανί από μικροΐνες.
  • Βρέξτε ελαφρά το πανί σας με νερό, εάν χρειάζεται. Σύμφωνα με την Apple, ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί θα αφαιρέσει τα δακτυλικά αποτυπώματα και τον ελαφρύ αποχρωματισμό στο πλαίσιο τιτανίου του iPhone 15 Pro.

Αφού έχετε κάνει αυτόν τον αρχικό καθαρισμό, προχωρήστε με την απολύμανση.

  • Για να απολυμάνετε το iPhone, χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι Clorox ή βάλτε 70% ισοπροπυλική αλκοόλη ή 75% αιθυλική αλκοόλη στο πανί σας και σκουπίστε τη συσκευή σας.
  • Χρησιμοποιήστε απαλά ένα νήμα για να αφαιρέσετε σκουπιδάκια από δύσκολα σημεία. Φροντίστε να μην τρυπάτε τα μικρόφωνα ή άλλα σημαντικά εξαρτήματα.
  • Το Blue Tack είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα σκουπίδια από τις γρίλιες των ηχείων κ.λπ.

Η Apple τονίζει ότι θα πρέπει να “καθαρίζετε αμέσως το iPhone σας εάν έρθει σε επαφή με οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει λεκέδες ή άλλες βλάβες – για παράδειγμα, βρωμιά ή άμμο, μελάνι, μακιγιάζ, σαπούνι, απορρυπαντικό, οξέα ή όξινα τρόφιμα ή λοσιόν“.

how to clean iphone 15 pro

Κάνουν καλό τα μαντηλάκια Clorox και η αλκοόλη;

Ενώ είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό, τα μαντήλια αυτού του τύπου μπορούν να φθείρουν την ελαιοφοβική επίστρωση, σύμφωνα με την Apple. Επομένως, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε ένα προστατευτικό οθόνης, ώστε τα μαντηλάκια καθαρισμού να μην καταστρέψουν την επίστρωση της οθόνης στο iPhone σας. Το προστατευτικό τζαμάκι δεν αξίζει όσο η οθόνη του iPhone 15 Pro.

Δείτε επίσης: iPhone 15: Εντοπίζει τους φίλους σας έως 60 μέτρα μέσω Find My [Βίντεο]

Καθαριστικά smartphone UV

Το PhoneSoap είναι ίσως η πιο δημοφιλής μάρκα όσον αφορά την απολύμανση του iPhone σας με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί λαμπτήρες UV-C 360 μοιρών για να σκοτώσει το 99,9% των βακτηρίων και των ιών. Το PhoneSoap 3 πωλείται συνήθως για 79 $.

Πλεονεκτήματα του καθαρισμού του iPhone 15 Pro

Καθαρισμός εξωτερικών στοιχείων 

Η τακτική καθαριότητα του iPhone 15 Pro σας μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για τα εξωτερικά εξαρτήματα της συσκευής. Ο σταθερός καθαρισμός της οθόνης, του φακού της κάμερας και των άλλων στοιχείων προσφέρει μια σειρά από οφέλη. 

  • Βελτιωμένη ορατότητα οθόνης: Τα σωματίδια σκόνης και οι λεκέδες μπορεί να προκαλέσουν θαμπάδα στην οθόνη αφής, δυσκολεύοντας την πλοήγηση και την ανάγνωση. Καθαρίζοντας την οθόνη τακτικά, μπορείτε να διασφαλίσετε τη μέγιστη δυνατή ορατότητα.
  • Ανθεκτικότητα: Οι ακαθαρσίες μπορεί να αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία και να προκαλέσουν βλάβη στον περίβλημα του iPhone.

Δείτε επίσης: iPhone 16 Pro: “5G Advanced” με Snapdragon X75 της Qualcomm

Καθαρισμός εσωτερικών στοιχείων 

Το iPhone 15 Pro περιλαμβάνει πολλά εσωτερικά εξαρτήματα που μπορεί να επηρεαστούν αν δεν είναι καθαρά. 

  • Επεξεργαστής: Η σκόνη και οι ακαθαρσίες μπορεί να παρεμποδίσουν την αποτελεσματικότητα του επεξεργαστή του iPhone 15 Pro, επηρεάζοντας αρνητικά την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Θήκες συσκευής: Οι ακαθαρσίες μπορεί να προκαλέσουν βαριά φθορά στις θήκες του iPhone 15 Pro, αυξάνοντας τις πιθανότητες κακής λειτουργίας της συσκευής.

Παρατεταμένη διάρκεια ζωής και αξία επαναπώλησης 

Τέλος, πέρα από τη βελτίωση των εσωτερικών και εξωτερικών στοιχείων της συσκευής, ο τακτικός καθαρισμός του iPhone 15 Pro σας μπορεί να συμβάλει και στη διατήρηση της αξίας της συσκευής σας σε περίπτωση πώλησης.

Πηγή: 9to5mac.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS