ΑρχικήgamingAtari: Εξαγοράζει το Studio Digital Eclipse για τη Διατήρηση Ρετρό Παιχνιδιών

Atari: Εξαγοράζει το Studio Digital Eclipse για τη Διατήρηση Ρετρό Παιχνιδιών

Η Atari εξαγοράζει το Digital Eclipse, ένα στούντιο που εξειδικεύεται στη διατήρηση και επανέκδοση ρετρό παιχνιδιών με σύγχρονο hardware.

Atari

Οι κυκλοφορίες συχνά περιλαμβάνουν πλούσιο πρόσθετο υλικό και ιστορικό περιεχόμενο. Ας σκεφτούμε τη συλλογή Criterion, αλλά για βιντεοπαιχνίδια. Σε ένα δελτίο τύπου, η Atari αναφέρει ότι καταβάλλει έως και 20 εκατομμύρια δολάρια για το στούντιο, με τα πρώτα 6,5 εκατομμύρια να αποτελούνται από μετρητά και μετοχές, καθώς και επιπλέον 13,5 εκατομμύρια δολάρια που θα καταβληθούν μετρητά την επόμενη δεκαετία, ανάλογα με την απόδοση της Digital Eclipse. Αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός των επόμενων ημερών.

Δείτε ακόμη: Atari & Plaion συνεργάστηκαν για το νέο retro Atari 2600+

Συνολικά, η Atari αναφέρει ότι το Digital Eclipse έχει δημιουργήσει πάνω από 250 παιχνίδια από την ίδρυσή του.

Παρά το γεγονός ότι πλέον ανήκει στην Atari, η Digital Eclipse δηλώνει ότι διατηρεί την ελευθερία να εργάζεται πάνω σε δημιουργίες που δεν σχετίζονται με την Atari, όπως αναφέρεται σε μια σελίδα συχνών ερωτήσεων στον ιστότοπό της. Εκτός από πρόσφατες κυκλοφορίες όπως το Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord και το The Making of Karateka, το Digital Eclipse έχει πολλά αναπάντεχα έργα, τα οποία δεν σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία της Atari, και αυτά θα συνεχιστούν σύμφωνα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη αξιοσημείωτη απόκτηση που έκανε η Atari στον χώρο του ρετρό φέτος και ακολουθεί την αγορά των Nightdive Studios, ενός προγραμματιστή που είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στο remastering και το remake του The System Shock. Όπως και με το Nightdive, η Atari λέει ότι η απόκτηση του Digital Eclipse θα βοηθήσει με τη «στρατηγική ανάπτυξης με ρετρό εστίαση».

«Το Digital Eclipse είναι το καλύτερο στον κόσμο σε αυτό που κάνει», δήλωσε ο CEO της Atari Wade Rosen σε μια δήλωση. «Έχουν βαθιά αγάπη και σεβασμό για την ιστορία της βιομηχανίας παιχνιδιών και είναι διάσημοι για την ανάπτυξη έργων που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς που βασίζονται σε ιστορικά franchises. Το Digital Eclipse, μαζί με το Nightdive, είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση με το DNA και τον ανανεωμένο σκοπό του Atari.»

«Το Atari και το Digital Eclipse μοιράζονται το ίδιο ήθος όσον αφορά τον εορτασμό και τη διατήρηση της ιστορίας του gaming», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Eclipse, Andrew Ayre. «Είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός και είμαι βέβαιος ότι θα εξυπηρετήσει εξαιρετικά το Digital Eclipse και τους θαυμαστές μας, καθώς αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας και επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας».

Atari

Ενώ η συλλογή “Atari 50” είχε θετική ανταπόκριση, ορισμένες από τις άλλες πρόσφατες πρωτοβουλίες της εταιρείας δεν έτυχαν τόσο καλής αποδοχής. Η κονσόλα Atari VCS του είχε μια δύσκολη εξέλιξη και τελικά απέκτησε μέτριες κριτικές και η μάρκα μπήκε επίσης στα NFTs το 2021. Ευτυχώς, οι πρόσφατες εξαγορές της είναι ένα σημάδι, ότι μελλοντικά θα επικεντρωθεί περισσότερο στα κλασικά παιχνίδια διατηρώντας την επωνυμία της.

Δείτε ακόμη: Atari: Αναβιώνει το παιχνίδι Akka Arrh – Ήταν πολύ δύσκολο για τους παίκτες του 1982

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS