ΑρχικήSecurityDP World: Λιμάνια της Αυστραλίας έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης

DP World: Λιμάνια της Αυστραλίας έπεσαν θύματα κυβερνοεπίθεσης

Ο μεγαλύτερος χειριστής λιμένων της Αυστραλίας, DP World, ο οποίος έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, έχει ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά των λειτουργιών του, αλλά ορισμένες βασικές εξαγωγές ενδέχεται να υποστούν παρατεταμένες καθυστερήσεις.

Δείτε επίσης: Harris County: Ο πάροχος ιατρικών υπηρεσιών της επαρχίας θύμα κυβερνοεπίθεσης

DP World

Η DP World Australia έκλεισε τις λειτουργίες του λιμένα του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης, του Μπρισμπέιν και του Φρίμαντλ αφού ανιχνεύθηκε παραβίαση την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τα φορτία και τα εμπορεύματα να μένουν ακινητοποιημένα στις αποβάθρες.

Η εταιρεία αποσυνδέθηκε από το διαδίκτυο, αποτρέποντας έτσι την συνεχιζόμενη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυό της. Αυτό οδήγησε επίσης σε μη κανονική λειτουργία των κύριων συστημάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες των λιμένων.

Τη Δευτέρα, ο Paul Zalai, διευθυντής της Συμμαχίας Εμπορίου και Φορτίων, ανέφερε ότι οι περιορισμένες λειτουργίες έχουν επαναληφθεί, με τη DP World να επεξεργάζεται εισαγωγές και εξαγωγές στους λιμένες του Brisbane και του Fremantle. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Zalai, οι αποβάθρες στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη ασχολούνταν μόνο με εισαγωγές τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Zalai, ένας περιφερειακός εξαγωγέας έχει 300 εμπορευματοκιβώτια που παραμένουν σε ένα λιμάνι.

Αν και η πλήρης έκταση της διακοπής είναι ακόμα ασαφής, ο Zalai ανέφερε ότι οι εργασίες μέχρι τη Δευτέρα υποδηλώνουν ότι οι διακοπές δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τη ροή των εμπορευμάτων για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ακόμη κι αν η DP World αναρρώσει από την κυβερνοεπίθεση και επιστρέψει σύντομα σε πλήρη λειτουργία, οι πελάτες παραμένουν απογοητευμένοι από τις πιθανές καθυστερήσεις λόγω προστατευόμενων βιομηχανικών απεργιών των εργαζομένων των αποβάθρων τις επόμενες ημέρες. Αναμένεται η DP World να αναθέσει το έργο σε ανταγωνιστικές εταιρείες, όπως η Patrick, για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης από τη διακοπή και την βιομηχανική δράση.

Δείτε ακόμα: Κυβερνοεπίθεση χτυπά τα συστήματα υπολογιστών του δημοτικού συμβουλίου στο Comhairle nan Eilean Siar

Ο Jim Wilson, σύμβουλος πολιτικής στην Shipping Australia, επανέλαβε την άποψη του Zalai για τις επιπτώσεις της διακοπής λειτουργίας λόγω κυβερνοεπίθεσης. “Δεν φαίνεται να είναι υπερβολικά ή αδικαιολόγητα ενοχλητικό”, δήλωσε ο Wilson τη Δευτέρα το πρωί. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βοηθά στον συντονισμό της αντίδρασης της εταιρείας φορτοεκφόρτωσης και το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Αυστραλίας παρέχει τεχνικές συμβουλές.

Ο συντονιστής κυβερνοασφάλειας της Αυστραλίας, Darren Goldie, δήλωσε στο πρόγραμμα “RN Breakfast” του ABC τη Δευτέρα ότι πρόκειται για ένα “συνεχιζόμενο γεγονός”.

Αναφέρθηκε ότι η DP World είχε μερική κάλυψη για να μπορεί να ανακτήσει ορισμένα ευαίσθητα φορτία, αλλά αναφέρθηκε επίσης ότι ορισμένες από τις λειτουργικές τεχνολογίες, όπως οι αυτοματοποιημένες γερανοί και οι πύλες, απαιτούσαν τη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων.

Μπορούν να αντληθούν πολλά διδάγματα από την εμπειρία της DP World με την κυβερνοεπίθεση. Πρώτον, είναι σημαντικό να επενδύουμε στην ασφαλεία και την προστασία δεδομένων. Η DP World θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αποτρέψει την επίθεση αν είχε εφαρμόσει πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας και είχε εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους της για την αναγνώριση και αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων.

Δείτε επίσης: Πανεπιστήμιο Μισιγκάν: Αγωγές για αμέλεια μετά από κυβερνοεπίθεση

Δεύτερον, η DP World θα μπορούσε να είχε ένα εκτεταμένο σχέδιο ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κυβερνοεπίθεσης. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πλήρες και λεπτομερές σχέδιο για την αποκατάσταση των συστημάτων και των διαδικασιών μετά από μια επίθεση, προκειμένου να επανέλθει στην κανονική λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Τρίτον, η DP World έδειξε τη σημασία της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης. Είναι σημαντικό να ενημερώνουμε το κοινό, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας για την κατάσταση και τα μέτρα που λαμβάνουμε για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης. Η διαφάνεια και η επικοινωνία μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την αποφυγή περαιτέρω ζημιών.

Πηγή: theguardian

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS