ΑρχικήinetiPhone 14: Η δυνατότητα Emergency SOS δωρεάν για ένα ακόμα έτος

iPhone 14: Η δυνατότητα Emergency SOS δωρεάν για ένα ακόμα έτος

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες του iPhone 14 θα έχουν δωρεάν χρήση της λειτουργίας Emergency SOS μέσω Δορυφόρου για έναν επιπλέον χρόνο.

Δείτε επίσης: Apple: Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου έρχεται σε Ισπανία και Ελβετία
iPhone 14

Η λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου, ανακοινώθηκε στο WWDC 2022 και εκτελέστηκε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου. Την εποχή εκείνη, η Apple δεσμεύτηκε για δύο χρόνια δωρεάν χρήσης για όσους αγόρασαν το iPhone 14 και στη συνέχεια έκανε την ίδια προσφορά για τους αγοραστές του iPhone 15.

Τώρα, στην επέτειο αυτής της εκκίνησης, η Apple ανακοίνωσε ότι οι υπάρχοντες χρήστες του iPhone 14 θα λάβουν ένα επιπλέον έτος δωρεάν. Αυτό αναφέρεται ρητά ως δωρεάν δοκιμαστική περίοδος, και η παράταση ισχύει για τους χρήστες του iPhone 14 που “έχουν ενεργοποιήσει τη συσκευή τους σε μια χώρα που υποστηρίζει το mergency SOS πριν από την 12 π.μ. PT στις 15 Νοεμβρίου 2023.

Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου, έχει σώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων παγκοσμίως,” δήλωσε η Kaiann Drance, vice president of Worldwide iPhone Product Marketing της Apple. “Από τον άνδρα που διασώθηκε αφού το αυτοκίνητό του έπεσε από έναν γκρεμό ύψους 400 ποδιών στο Λος Άντζελες, μέχρι τους χαμένους πεζοπόρους που βρέθηκαν στα Ιταλικά Όρη, συνεχίζουμε να ακούμε ιστορίες από τους πελάτες μας που μπορούν να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν διαφορετικά δεν θα μπορούσαν.

Αυτή η επιπλέον δωρεάν χρονιά προστίθεται στις αρχικά υποσχόμενες δύο χρονιές. Οι χρήστες του iPhone 14 έχουν μέχρι τώρα αξιοποιήσει το ένα χρόνο δωρεάν χρήσης της λειτουργίας, γι’ αυτό και όπως συνέχισε η κ. Drance “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι χρήστες των iPhone 14 και iPhone 15 μπορούν να επωφεληθούν από αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία για δύο ακόμα χρόνια δωρεάν.”

Δείτε ακόμα: Συνεργασία SpaceX και Apple για τη λειτουργία Emergency SOS στα iPhone

Στο σχόλιο της Drance αναφέρεται και το iPhone 15, αλλά η επέκταση αφορά μόνο το iPhone 14. Οι χρήστες του iPhone 15 θα έχουν μόνο τη δωρεάν περίοδο δύο ετών. Σε κανένα σημείο η Apple δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το ποσό που θα χρεώσει για την υπηρεσία μετά τη λήξη της δωρεάν περιόδου.

Emergency SOS

Κατά την περίοδο του ενός έτους από την εκκίνησή της στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η υπηρεσία έχει διαδοθεί σε περισσότερες χώρες. Σε ολόκληρο τον κόσμο, η υπηρεσία έχει σώσει αμέτρητες ζωές. Από τουρίστες που έχουν χαθεί σε βουνά, μέχρι πεζοπόρους που έχουν εγκλωβιστεί και αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Η Apple έχει επίσης αναπτύξει την υπηρεσία Emergency SOS με αυτό που ονομάζει Roadside Assistanceμέσω Δορυφόρου. Μέχρι στιγμής διατίθεται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνδέει τα μέλη του AAA που έχουν μείνει στον δρόμο με βοήθεια, ακόμα και αν δεν υπάρχει σύνδεση.

Δείτε επίσης: Apple: Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου διαθέσιμο τώρα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Λίγα λόγια για το Emergency SOS

Το Emergency SOS μέσω δορυφόρου είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες του iPhone 14 να στέλνουν έκτακτα μηνύματα βοήθειας και να καλούν βοήθεια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί το δορυφορικό δίκτυο για να εξασφαλίσει επικοινωνία, ακόμα και όταν ο χρήστης βρίσκεται σε περιοχές με ανεπαρκή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας.

Οι χρήστες του iPhone 14 μπορούν να ενεργοποιήσουν το Emergency SO μέσω δορυφόρου από τις ρυθμίσεις της συσκευής τους. Όταν ενεργοποιείται, η συσκευή χρησιμοποιεί το δορυφορικό δίκτυο για να στείλει ένα μήνυμα και να ειδοποιήσει τους υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για βοήθεια.

Η δυνατότητα λειτουργεί ανεξάρτητα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και την κάλυψη σήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να καλέσουν βοήθεια ακόμα και όταν δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας ή όταν βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ατυχήματα σε απομακρυσμένες περιοχές, περιστατικά ή καταστάσεις εκτός οδικού δικτύου όπου ο χρήστης δεν μπορεί να καλέσει βοήθεια μέσω τηλεφώνου. Η επέκταση της δωρεάν πρόσβασης σε αυτήν τη λειτουργία για άλλο ένα έτος είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση για τους χρήστες του iPhone 14.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS