ΑρχικήinetΤα McDonald's στη Γαλλία εξοπλίζονται με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων 150-200 kW

Τα McDonald’s στη Γαλλία εξοπλίζονται με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων 150-200 kW

Η εταιρεία McDonald’s, ή “McDo” όπως λένε οι Γάλλοι, εγκαθιστά 2.000 νέα σημεία γρήγορης φόρτισης σε 700 στάθμους στάθμευσης σε όλη τη Γαλλία έως το 2025. Κάθε σταθμός φόρτισης της McDonald’s θα προσφέρει ισχύ 150-200 κιλοβάτ ανά ώρα, έτσι ώστε να μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας σε περίπου τον χρόνο που χρειάζεται για να καταναλώσετε ένα Big Mac με extra-large πατάτες.

Δείτε επίσης: Πελάτης χρησιμοποίησε το McDonald’s AI για παραγγελία σε drive-thru: Δεν πήγε καλά

McDonald's

Αυτό αποδεικνύει τη σοβαρή ανάγκη για σταθμούς γρήγορης φόρτισης στη Γαλλία. Τον περασμένο Οκτώβριο, η χώρα είχε πάνω από 111.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης, αλλά μόνο το 8% από αυτούς είχε ισχύ 150 kW ή περισσότερο, με τις περισσότερες να βρίσκονται σε σταθμούς εξυπηρέτησης στον αυτοκινητοδρόμο. Με τη συμφωνία της McDonald’s, η επέκταση στη Γαλλία έχει ήδη ξεκινήσει, ξεκινώντας από τα προάστια του Παρισιού. Οι σταθμοί θα παρέχονται από την Izivia, τη θυγατρική εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της EDF, όπως επιβεβαίωσαν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους χθες. Η τιμολόγηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση θα είναι “ελκυστική” και ανταγωνιστική.

Η Γαλλία απαιτεί πλέον από τις επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 χώρους στάθμευσης να εγκαταστήσουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης, με τον κυβερνητικό στόχο να είναι η δημιουργία 400.000 δημόσιων σταθμών φόρτισης έως το 2030, με 50.000 από αυτούς να είναι γρήγορης φόρτισης. Το Advenir, ένα πρόγραμμα της γαλλικής κυβέρνησης αφιερωμένο στην υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε πρόσφατα μια επιπλέον πίστωση 200 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση των σταθμών φόρτισης σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε ακόμα: Η McDonald’s δημιούργησε την απόλυτη καρέκλα gaming που δεν λερώνει

Η Christelle Vives, διευθύντρια της Izivia, ανέφερε ότι τα σταθμοί φόρτισης θα εφοδιάζονται με πράσινη ενέργεια (αιολικά, ηλιακά και υδροηλεκτρικά) για να εξασφαλίζεται η ελάχιστη δυνατή ποσότητα CO2. ”Κατά τη διάρκεια της 12ετούς συνεργασίας μεταξύ της Izivia και των McDonald’s, οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης θα παρέχουν εκτιμώμενη ισχύ αξίας 9,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, εξοικονομώντας 1,7 εκατομμύρια τόνους CO2“, πρόσθεσε.

φορτιστές

Το Carrefour, μια γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σχεδιάζει να εγκαταστήσει επίσης 5.000 σημεία έως το 2025, προσφέροντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους κατόχους κάρτας επιβράβευσης για τις πρώτες ώρες με 22 kW, που είναι αρκετά για να φορτίσει ένα Renault Zoe.

Η McDonald’s έχει παρόμοια σχέδια σε εφαρμογή στην Ιταλία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο στοχεύει σε 10.000 φορτιστές μέχρι το 2030 σε μια συμφωνία με την Instavolt.

Δείτε επίσης: Υπόθεση ice cream machine hackers: Η Kytch μηνύει την McDonald’s!

Η τρέχουσα κατάσταση των φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων της McDonald’s είναι ότι η εταιρεία έχει εγκαταστήσει φορτιστές σε ορισμένα από τα εστιατόριά της σε διάφορες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που έχουν ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους ενώ απολαμβάνουν το γεύμα τους στη McDonald’s.

Οι φορτιστές που χρησιμοποιεί η McDonald’s είναι ηλεκτρικοί φορτιστές ταχείας φόρτισης, γνωστοί και ως DC φορτιστές. Αυτοί οι φορτιστές επιτρέπουν στους οδηγούς να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρέχοντας γρήγορη και βολική εμπειρία φόρτισης.

Η McDonald’s συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για να εγκαταστήσει τους φορτιστές στα εστιατόριά της. Αυτό σημαίνει ότι οι φορτιστές της McDonald’s είναι συμβατοί με διάφορες μάρκες και μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας ευελιξία στους πελάτες της.

Η εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στα εστιατόρια της McDonald’s αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την εταιρεία. Με την προσφορά φορτιστών στους πελάτες της, η McDonald’s επιδιώκει να προωθήσει την οικολογική μετάβαση στην κινητικότητα και να παρέχει πρακτικές λύσεις φόρτισης για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS