ΑρχικήsecurityΕλβετία: Περιφερειακό δικαστήριο έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ελβετία: Περιφερειακό δικαστήριο έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ένα περιφερειακό δικαστήριο στην Ελβετία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει πέσει θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL): Εκτός σύνδεσης διάφορες υπηρεσίες λόγω κυβερνοεπίθεσης

Ελβετία

Το δικαστήριο, στη γερμανόφωνη περιοχή του Μαρτς στην κεντρική Ελβετία, εξυπηρετεί έναν πληθυσμό περίπου 45.000 ανθρώπων.

Η φύση του περιστατικού δεν έχει αποκαλυφθεί, αν και η περιορισμένη περιγραφή στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου υποδηλώνει ότι μάλλον πρόκειται για μια επίθεση ransomware.

Ολόκληρο το σύστημα πληροφορικής έπρεπε να τεθεί εκτός λειτουργίας για την προστασία των δεδομένων. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πότε θα είναι διαθέσιμο ξανά το σύστημα, αλλά μπορεί να πάρει αρκετές μέρες“, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Οι τηλεφωνικές γραμμές του δικαστηρίου είναι αυτήν τη στιγμή εκτός λειτουργίας, ωστόσο προγραμματισμένες ακροάσεις στο δικαστήριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν όπως προβλέπεται.

Η κυβερνοείθεση, έρχεται έπειτα από μια άλλη επίθεση ransomware στην δημοτική διοίκηση του Zollikofen, προαστίου της Βέρνης, τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα ειδήσεων Inside IT, οι επιτιθέμενοι κρυπτογράφησαν τα δεδομένα διαχείρισης κατά τη διάρκεια του περιστατικού, και οι αρχές έκλεισαν και αποσύνδεσαν τα δίκτυά τους ως προληπτικό μέτρο. Στις αρχές του έτους, η ελβετική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες ότι επιτέθηκαν χάκερ σε μια εταιρεία πληροφορικής, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν επίσημα δεδομένα.

Δείτε ακόμα: Akumin: Ο ιατρικός φορέας απορρίπτει ασθενείς μετά από κυβερνοεπίθεση

Ενώ πολλές ομάδες ransomware με οικονομικό κίνητρο αποφεύγουν να επιθέτουν σε θύματα που θεωρούνται ότι ανήκουν στη σφαίρα επιθέσεων της Ρωσίας, η επιλογή των θυμάτων από το εξωτερικό είναι συχνά ευκαιριακή.

κυβερνοεπίθεση

Η Ελβετία, η οποία έχει υιοθετήσει μια ουδέτερη εξωτερική πολιτική τα τελευταία 200 χρόνια όσον αφορά τις ένοπλες συγκρούσεις, επέλεξε να εφαρμόσει κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Το δικαστικό σύστημα και την απονομή δικαιοσύνης μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του συστήματος. Ένας από τους κυριότερους κινδύνους είναι η διακοπή της πρόσβασης σε σημαντικά δεδομένα και αρχεία, που μπορεί να παραβιάσει την ακεραιότητα των πληροφοριών και να δυσκολέψει την απονομή δικαιοσύνης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση ή ακόμη και ακύρωση δικαστικών διαδικασιών, με σοβαρές συνέπειες για τη δικαιοσύνη και την εμπιστοσύνη του κοινού.

Επιπλέον, μια κυβερνοεπίθεση μπορεί να οδηγήσει στη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως προσωπικά δεδομένα και εμπιστευτικά έγγραφα. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ατόμων που συμμετέχουν σε δικαστικές διαδικασίες, και να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις για τους ενδιαφερόμενους.

Δείτε επίσης: Kyivstar: Ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της Ουκρανίας υπέστη κυβερνοεπίθεση

Επιπλέον, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση και απώλεια εμπιστοσύνης στο δικαστικό σύστημα. Οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία των αποφάσεων και την ορθότητα των δικαστικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα να υπονομευθεί η αρχή της δικαιοσύνης και η εμπιστοσύνη στο σύστημα.

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει οικονομικές συνέπειες για το δικαστικό σύστημα. Η αποκατάσταση των ζημιών και η ενίσχυση της ασφάλειας μπορεί να απαιτήσει σημαντικούς πόρους και χρόνο, ενώ η απώλεια εμπιστοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των πόρων που διατίθενται για το δικαστικό σύστημα.

Πηγή: The Record.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS