ΑρχικήinetApple: Οι web developers φοβούνται ότι η η συμμόρφωση με τους κανόνες...

Apple: Οι web developers φοβούνται ότι η η συμμόρφωση με τους κανόνες στην Ευρώπη θα είναι εφιάλτης

Οι web developers ανησυχούν ότι οι δεσμεύσεις της Apple να συμμορφωθεί με τον Κανονισμό των Ψηφιακών Αγορών της Ευρώπης θα περιπλέξουν την υποστήριξη των web εφαρμογών, ακόμα και ενώ ορισμένοι παραμένουν αισιόδοξοι ότι κάτι θετικό θα προκύψει από την αναθεώρηση των κανόνων της πλατφόρμας iOS της Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Ενδέχεται να διαιρέσει το App Store της σε δύο μέρη
Apple

Το The Register είδε ένα σύνολο σχολίων που υποβλήθηκαν στο Open Web Advocacy (OWA) – μια ομάδα υπεράσπισης που εστιάζει στον ιστό, που βοήθησε να προωθηθούν οι αλλαγές – μετά την ανακοίνωση της Apple την προηγούμενη εβδομάδα για τις αλλαγές στο iOS, το Safari και το App Store.

Αυτά τα σχόλια από διάφορους επαγγελματίες του διαδικτύου, προέκυψαν από την ερώτηση του OWA προς τους υποστηρικτές για το πώς οι αναθεωρημένοι κανόνες της Apple θα επηρεάσουν την εργασία και το web.

Οι αλλαγές της Apple τροποποιούν τις απαιτήσεις για τη διανομή των εφαρμογών iOS μέσω του App Store και αλλάζουν επίσης την παραδοσιακή απαίτηση ότι οι περιηγητές τρίτου μέρους πρέπει να χρησιμοποιούν τη μηχανή απεικόνισης του Safari, το WebKit, αντί για εναλλακτικές λύσεις – το Blink της Google ή το Gecko της Mozilla.

Οι web developers εδώ και καιρό απαιτούν την ανακούφιση από την απαίτηση του WebKit, ισχυριζόμενοι ότι ο περιορισμός του προγράμματος περιήγησης καταστρέφει την διεκδίκηση της Apple ότι οι web εφαρμογές αποτελούν μια εφικτή εναλλακτική για όσους δεν επιθυμούν να συμμορφωθούν με αυστηρές οδηγίες αξιολόγησης από το App Store.

Ωστόσο, η δέσμευση της Apple να επιτρέπει τη χρήση εναλλακτικών μηχανισμών περιήγησης έχει ανησυχήσει τους web developers, καθώς οι απαιτήσεις δημιουργούν εμπόδια σε αναγκαίες δραστηριότητες όπως ο έλεγχος των περιηγητών.

Δείτε ακόμα: Apple App Store: Μπλόκαρε πάνω από 1.7 εκατ. επικίνδυνες εφαρμογές το 2022

Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε ο web developer και σύμβουλος Peter-Paul Koch, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν θα υπάρχει τρόπος για προγραμματιστές εκτός ΕΕ να δοκιμάσουν στην Ευρώπη μέσω VPN ή με την ενταξή τους σε κάποιον οργανισμό ανάπτυξης ιστού της ΕΕ.

web developers

Αναρωτιόταν επίσης εάν το ξεχωριστό καθεστώς στην Ευρώπη θα μπορούσε να προκαλέσει τους αμερικανούς ρυθμιστές να απαιτήσουν από την Apple να αντιμετωπίσει αυτό που χαρακτήρισε ως ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τους μη Ευρωπαίους προγραμματιστές ιστοσελίδων.

Ορισμένοι προγραμματιστές επικεντρώθηκαν στις πιθανές ευκαιρίες τώρα που είναι πιθανή η γνήσια ανταγωνιστικότητα φυλλομετρητών στο iOS.

Για παράδειγμα, ο Andy Davies, σύμβουλος για την SpeedCurve, δήλωσε στο OWA: “Πιθανώς το πιο ενδιαφέρον πράγμα για μένα είναι ότι θα μπορούμε επιτέλους να κάνουμε συγκρίσεις web performance στον πραγματικό κόσμο και θα μπορούμε να συγκρίνουμε την ταχύτητα των ιστότοπων στο Chrome σε Android έναντι του Chrome σε iOS και έτσι να αρχίσουμε να κατανοούμε πραγματικά τη διαφορά στην απόδοση μεταξύ των συσκευών Android και iOS.

Η Léonie Watson, διευθύντρια της TetraLogical και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του W3C, υποδεικνύει ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά εκφράζει επίσης ανησυχία ότι η αλλαγή του κανονισμού μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη χρήση του Chrome, που ήδη κυριαρχεί σε άλλες πλατφόρμες.

Δείτε επίσης: Apple Developer: Η εφαρμογή θα υποστηρίζει και το WWDC

Σε μια ανάρτηση τη Δευτέρα, το OWA υποστήριξε ότι η Apple δεν έχει καταβάλει πραγματική προσπάθεια να συμμορφωθεί με το DMA. Το OWA ανέφερε ότι θεωρεί λογικές τις απαιτήσεις ασφαλείας που έχει καθορίσει η Apple, αλλά άλλοι διαφωνούν.

Πηγή: theregister

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS