ΑρχικήUpdatesΤο Apple-friendly "Find My Devices" της Google αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Το Apple-friendly “Find My Devices” της Google αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Η Apple και η Google συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα πρότυπο διαλειτουργικότητας για συσκευές εντοπισμού, με το Find My Devices της Google να είναι έτοιμο για κυκλοφορία.

google find my

Μετά το stalking και της καταχρηστικής συμπεριφοράς με το AirTag της Apple, η Apple και η Google συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενός συστήματος πολλαπλών πλατφορμών για τον εντοπισμό κοντινών trackers. Έναν χρόνο μετά, κάτι φαίνεται πως είναι έτοιμο για τους καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα: Το Find My Device network εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες Android

Την Τετάρτη, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta με κώδικα που υποδηλώνει ότι τα μέτρα κατά του stalking θα ξεκινήσουν όταν το λειτουργικό σύστημα γίνει δημόσιο. Μια μέρα αργότερα, το 9to5Google είδε στοιχεία ότι η Google θα μπορούσε να ξεκινήσει το δίκτυο Find My Device στις 8 Απριλίου ή λίγο αργότερα.

Ένα email που απεστάλη σε έναν υπάλληλο ανέφερε ότι το δίκτυο Find My Devices της Google θα εκδοθεί σύντομα και ότι θα λάβει ειδοποίηση σε 3 ημέρες. Καθώς η ημερομηνία είναι Κυριακή, 7 Απριλίου, το email μπορεί να έχει αποσταλεί κατά λάθος.

Ανεξάρτητα από αυτό, είναι προφανές πως η Apple και η Google προετοιμάζονται για μια ευρύτερη κυκλοφορία. Η νέα λειτουργία “Find My Devices” για το Android θα επιτρέπει στους χρήστες Android να εντοπίζουν τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές, όπως και το “Find My” της Apple.

Η Google καθυστέρησε να ενσωματώσει αυτή τη δυνατότητα μέχρι να αναπτυχθεί ένα πρότυπο διαλειτουργικότητας. Κατά συνέπεια, οι συσκευές της Apple μπορούν να ανιχνεύουν ίχνη από συσκευές Android και αντίστροφα.

Εάν όλα εξελιχθούν όπως αναμένεται, οι χρήστες Android θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν ένα AirTag ή μια άλλη μονάδα εντοπισμού βρίσκεται κοντά τους και τους παρακολουθεί. Το ίδιο ισχύει και για τους χρήστες iPhone, οι οποίοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση ανίχνευσης ενός Tile ή ενός άλλου προϊόντος που βρίσκεται κοντά τους και δεν είναι συνδεδεμένο με τη συσκευή τους.

find my google

Δείτε επίσης: Apple: Πόσα στοιχεία μπορούν να εντοπιστούν στο Find My;

Η Apple ξεκίνησε πρόσφατα τον κύκλο των δοκιμών για το iOS 17.5, αλλά φαίνεται ότι υστερεί σε ορισμένα χαρακτηριστικά. Υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει πριν το τέλος του Απριλίου, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Google Find My Devices.

Πηγή: appleinsider

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS